Osmangazi Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi'nde Medine Camii çevresinde bulunan iki binayı kamulaştırarak yıktı. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yıkılan binaların yerine mahalleye nefes aldıracak bir meydan inşa edeceklerini ifade etti.
Osmangazi Belediyesi, mahallelerde nefes aldıracak meydan ve yeşil alanlar kazandırma hedefi doğrultusunda kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Mehmet Akif Mahallesi'nde imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen bölgede yer alan iki bina, kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra yıkıldı.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Dündar, “Osmangazi’nin yenilenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mehmet Akif Mahallesi, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölge. Burada imar planlarının uygulanmasıyla birlikte yeşil alanlar, meydanlar ve cami etrafının açılması için gerekli adımları atıyoruz. Kamulaştırdığımız iki binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımın ardından elde edilen alana, mahalle sakinlerinin vakit geçirebileceği bir sosyal donatı alanı olarak meydan ve yeşil alan inşa edeceğiz. Şimdiden Mehmet Akif Mahallesi sakinlerine hayırlı olsun” dedi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA