Edinilen bilgilere göre, yangın, Dr. İhsan Göknal Mahallesi Yusuf Çenet Bulvarı üzerinde yer alan fabrikada, iddiaya göre yıldırım düşmesi sonucu çıktı. Yangın ihbarının ardından, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla intikal eden ekipler, alevlere yoğun şekilde müdahale ederek, yangının büyümesini önlemeye çalıştı.
Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede gerçekleştirdiği soğutma çalışmaları ise devam etmektedir. Yangın nedeniyle fabrikanın sacdan yapılan çatısının çöktüğü ve bu durumun büyük çapta maddi hasara yol açtığı öğrenildi.
Bunun yanı sıra, yangının çıkış nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi için gerekli incelemelerin başlatılacağı bildirildi. Yangının çıkış sebebi hakkında detayların araştırılması, olayın güvenliği açısından önem arz ediyor.
