Otonomi Rallisi 13-14 Haziran'da Ankara'da Başlıyor

Ankara'da düzenlenecek 2. Otonomi Rallisi, 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışmada ilk üçe girenlere kupa ve ödüller verilecek.

Otonomi Rallisi 13-14 Haziran'da Ankara'da Başlıyor
Ankara'da düzenlenecek 2. Otonomi Rallisi, 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışmada ilk üçe girenlere kupa ve ödüller verilecek.
Google News'te Abone Ol

Otonomi, Avrupa’nın en büyük “otomotiv yaşam merkezi” olma hedefiyle açılışına gün sayarken, 2. Otonomi Rallisi 13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Yarışmada, genel klasmanda ve kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılar kupa ve çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.

Geçen Yılın Başarılı Yarışmaları
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk klasik otomobil rallisi, 24-25 Mayıs tarihlerinde 30 ekibin katılımıyla yapıldı. Bu rallide, TV ve reklam dünyasının tanınmış ismi Ümit Erdim ile Türkiye ralli kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu, öncü otomobil olarak parkura çıkmıştı. Yarışın genel klasman birinciliğini, 1980 model Porsche 911 SC ile KKTC’den katılan Akın Demirağ-Ece Demirağ ekibi kazanırken, 1967 model Volkswagen Beetle ile Turan Demirer-Pamir Ozantürk ikinci, 1976 model Chevrolet Nova ile Merve Aktepe-Önder Oflaz ise üçüncü oldu. Genel klasman ve kategorilerde ilk üç dereceyi elde eden ekipler, ödüllerini Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Başkan Yardımcısı Niyazi Bertaş, Yarışma Direktörü Meriç Demiralp ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkililerinden aldı.

Otonomi'nin Açılışı
Esenboğa yolu üzerinde 375 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen Otonomi’nin Eylül ayında kapılarını açması bekleniyor. Başkent Otomotivciler Derneği öncülüğünde hayata geçirilen Otonomi, Avrupa’nın en büyük otomotiv alışveriş köyü olma özelliği taşıyacak. Günlük 11 bin ziyaretçiyi ağırlayabilecek olan Otonomi, aynı anda 12 bin araç sergileyebilecek. Sıfır veya ikinci el araç almak isteyenler, aradıkları her modeli burada bulabilecek.

Kura Çekimi Heyecanı
13 Haziran Cumartesi günü Otonomi, aynı zamanda kura çekimi heyecanına da ev sahipliği yapacak. S.S Başkent Otomotivcileri Derneği’ne üye 300’ü aşkın galeri sahibinin katılacağı kura çekimi, noter huzurunda gerçekleştirilecek ve yeni işyerlerine kavuşacaklar.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin