Özbekistan'da meydana gelen olayda, şüpheli S.T.'nin bir restoran açmak istediği ve maktül K.T. ile mutfak dizaynı için 19 bin dolara anlaştıkları belirlendi. Paranın bir kısmını kapora olarak K.T.'ye verdiği ifade edildi. S.T., H.B. ve H.H. ile de restoranda çalışmaları için anlaştıktan sonra, maktül ile birlikte Özbekistan'a gittikleri tespit edildi. Ancak S.T., restoranı açamayacağını belirtince, kiraladıkları araçla Taşkent'te dolaşmaya başladıkları öğrenildi.
Aracı kullanan S.T., K.T.'ye anlaşma sonucu verdiği kaporayı geri istemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, kavgaya dönüştü. Aracın kontrolden çıkıp yol kenarında durmasıyla S.T., bıçakla K.T.'yi öldürdü. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip yapıldı.
Soruşturma sonucunda şüphelilere yardım eden M.Ç. ve diğer üç kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinden, cinayeti S.T.'nin işlediği belirlendi. Savcılığın talimatıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen şüphelilerden S.T., "kasten öldürme" suçundan tutuklanırken, diğer şüpheliler "suç delilerini yok etmek" suçundan adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
