Paris Louvre Müzesi'nde Gerçekleşen Soygunla İlgili 2 Şüpheli Suçlarını Kısmen Kabul Etti

Paris'teki Louvre Müzesi'nde 19 Ekim'de gerçekleşen soygunla bağlantılı olarak gözaltına alınan iki şüpheli, suçlarını kısmen kabul etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Paris Louvre Müzesi'nde Gerçekleşen Soygunla İlgili 2 Şüpheli Suçlarını Kısmen Kabul Etti

Fransa'nın dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nde 19 Ekim Pazar günü meydana gelen soygunla ilgili olarak, Paris savcısı Laure Beccuau, müzeye ait mücevherlerin henüz bulunamadığını bildirdi. Gözaltına alınan iki şüphelinin, olayla bağlantılarını kısmen kabul ettiklerini belirten Beccuau, soyguna yakalanan 4 kişiden daha fazlasının karışmış olabileceğini ifade etti. Ayrıca, çalınan mücevherleri teslim almayı bekleyen başka kişilerin de dahil olabileceğini kaydetti.

Savcı, şüphelilerin sabıka kayıtlarının bulunduğunu ve kimliklerinin elde edilen DNA örnekleriyle tespit edildiğini açıkladı. Beccuau, soygunun içeriden bir iş olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını, müzede çalışanların suç ortağı olduğuna dair delil olmadığını vurguladı. "Mücevherlerin bulunacağına dair umudumu koruyorum," dedi.

Olayın ardından, hırsızların kaçarken düşürdüğü 3. Napolyon'un eşi İmparatoriçe Eugenie'ye ait tacın hasarının hala değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, soygunla ilgili bilgilerin erken ifşa edilmesinin mücevherlerin bulunması ve hırsızların yakalanması çabalarını engellediği ifade edildi.

19 Ekim'de meydana gelen soygun, her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Louvre Müzesi'nde gerçekleşmişti. Hırsızlar, müzenin dışındaki bir kamyonun yük asansörünü kullanarak içeri girmiş, bir pencereyi kırarak Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Apollo Galerisi'ne girmişlerdi. Soygun sırasında 9 parça mücevher çalınmış ve kaçarken tacı düşürmüşlerdi.

Müze, soygun sonrası güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılmış ve 3 gün sonra yeniden ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır. Müze Müdürü Laurence des Cars, olayın ardından istifa etmiştir; ancak istifası kabul edilmemiştir. Des Cars, soygunu güvenlik protokollerine rağmen gerçekleşmesini "engellenebilir bir başarısızlık" olarak nitelendirmiştir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin