Pekin'de Çinli Üst Düzey Generale Casusluk İddiasıyla Soruşturma Açıldı

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun üst düzey isimlerinden Orgeneral Zhang Youxia hakkında, nükleer sırları sızdırma ve rüşvet iddialarıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Pekin'de Çinli Üst Düzey Generale Casusluk İddiasıyla Soruşturma Açıldı
Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun üst düzey isimlerinden Orgeneral Zhang Youxia hakkında, nükleer sırları sızdırma ve rüşvet iddialarıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Google News'te Abone Ol

Çin'in Pekin şehrinde, Devlet Başkanı Xi Jinping’in yakınındaki isimlerden biri olan Orgeneral Zhang Youxia hakkında önemli iddialar gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Zhang, ülkenin nükleer sırlarını ABD’ye sızdırmakla suçlanıyor. Bu durumun, ulusal güvenliği tehlikeye attığı ifade ediliyor. Ayrıca, Zhang’ın terfi ve görevlendirmeler için rüşvet alma suçlamasıyla da karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Halk Kurtuluş Ordusu Merkezi Askeri Komisyonu (CMC) Başkan Yardımcısı olan Zhang, aynı zamanda ordu içinde siyasi gruplar oluşturmakla da suçlanıyor. Çin Savunma Bakanlığı, Zhang hakkında disiplin ve kural ihlalleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ancak, suçlamaların detayları hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Bunun yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Liu Zhenli’nin de benzer suçlamalarla sorgulandığı öğrenildi.

Bazı muhalif sosyal medya hesapları, Zhang ve Liu’nun Xi Jinping’e karşı başarısız bir darbe girişiminde bulunduğu iddialarını gündeme getirdi. 75 yaşındaki Zhang, 2011 yılında orgeneral rütbesine terfi etmişti ve Xi yönetimi altında ordunun reform ve modernizasyonu için kritik görevler üstlenmişti. Zhang, 7 kişilik CMC’nin iki başkan yardımcısından biri olmasının yanı sıra, Çin Komünist Partisi’nin en üst yönetim organı olan 24 kişilik Siyasi Büro’nun da bir üyesiydi. Zhang’a yöneltilen bu suçlamaların, Çin yönetimi içindeki güç savaşlarının bir yansıması olarak değerlendirildiği düşünülüyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin