Pompalı Tüfek Ölüm Saçıyor, Cezası sadece 85 Lira

2016 yılında pompalı tüfekle 1 polis şehit edilip 23 kişi öldürülmesine rağmen, ruhsatsız pompalı tüfek taşımanın cezasının sadece 85 lira olduğu ortaya çıktı.

05 Şubat 2017 Pazar, 14:24
Pompalı Tüfek Ölüm Saçıyor, Cezası sadece 85 Lira
-

Adana'da 2016 yılında 90 cinayet olayında 105 kişi öldürüldü. Güney Kuşak Bulvarı'nda meydana gelen bir çatışmada ise 1 polis şehit oldu. Bu olaylardan 20'si pompalı tüfekle işlenirken 23 kişi hayatını kaybetti. Şehit edilen polis de yine çatışmada kullanılan pompalı tüfekten çıkan ve 'domdom kurşunu' diye tabir edilen fişek ile öldürüldü.

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIMANIN CEZASI 85 LİRA

Bu olaylar üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri pompalı tüfekle ilgili "Suçla mücadele alanında ruhsatsız av tüfeklerinin yarattığı sorun" konu başlıklı rapor hazırladı. Rapora göre ruhsatsız tabanca taşıyan bir kişiye 6136 Sayılı Kanun kapsamında işlem yapıldığından dolayı caydırıcı olduğu gözlemlenirken, ruhsatsız av tüfeği yakalatan kişilerin adli sicil kaydına işlenmeden 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 43'üncü Maddesinden sadece 85 lira para cezası (2016 yılı için) kesildiği için bir caydırıcılığı olmadığı ortaya çıktı.

YASADAKİ BOŞLUK TERÖRİSTLERE YARIYOR

Yasadaki bu boşluğu fırsat bilen terör örgütü yandaşları, organize suç şebekeleri ve uyuşturucu tacirlerinin tabancadan daha tahribat gücü yüksek bu silahlara yöneldiği gözlemlendi.

KULLANMA ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ

Ele geçirilen ve idari para cezası uygulandıktan sonra kişiye iade edilen ruhsatsız av tüfeklerinin son 3 yılda kullanma oranı: 2014'de yüzde 52, 2015'de yüzde 57 ve 2016'daysa yüzde 58'e çıktığı görüldü. Polisin terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda korsan gösterilerde ele geçirilen ruhsatsız ev tüfeklerinin istatistikleri 2014 yılında 7 iken bu sayı 2016 yılında 54'e yükseldiği tespit edildi.

AV TÜFEKLERİYLE CİNAYET ORANI DA ARTTI

Polisin, suçun işlenme şekli, suçta kullanılan silah ve materyaller ile olay yerin de ele geçirdiği malzemelerle ilgili yaptığı araştırmada; 2521 sayılı 'Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancası ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurmasına Dair Kanun' kapsamında değerlendirilen av tüfekleriyle öldürme, yaralama, yağma oranlarının arttığı görüldü. Bu silahları organize suç örgütleri ve terör eylemlerine katılan örgüt yandaşları kullanıyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı