Güllübahçe Mahallesi’nde gerçekleştirilen Priene 2. Kültür Festivali, hem bölge halkı hem de ziyaretçiler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Festivalin ardından Muhtar Yusuf Çam, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ı makamında ziyaret ederek etkinliğin mahalledeki etkilerini dile getirdi. Çam, festivalin Güllübahçe'de olumlu bir hava yarattığını ve bu organizasyon dolayısıyla Başkan Arıkan’a kendisi ve tüm mahalle halkı adına teşekkür etti.
Ziyaret sırasında Muhtar Çam, Güllübahçe’nin yöresel ürünü olan el yapımı bez bebeği, Başkan Arıkan’a hediye etti. Bu hediye ile birlikte kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti.
Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, festivalin sadece bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma iradesi olduğunu ifade etti. Arıkan, Güllübahçe halkının gösterdiği destek ve ilginin kendilerine güç verdiğini, festivalin her yıl daha da büyümesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Priene Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi’ne girmesinin temel hedefleri arasında olduğunu vurguladı.
Arıkan, festival süresince Söke dışından gelen yüzlerce konukla tanıştıklarını belirterek, Güllübahçe Muhtarı Yusuf Çam ve mahalle sakinlerine konukseverlikleri için ayrıca teşekkür etti.
