Rahat Uyuyor Musunuz?

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet ŞAHNE, mesai arkadaşları olarak gördüğü mahalle muhtarlarıyla da sık sık bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

03 Temmuz 2020 Cuma, 11:22
G: 03.07.2020 - 11:23
Rahat Uyuyor Musunuz?
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gruplar halinde merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Şahne, bu kez Toroslar İlçesi muhtarları bir araya gelip talepleri de birinci ağızdan aldı.

İl Emniyet Müdürü Şahne yaptığı konuşmada; “Devlet yönetiminin ve halk idaresinin temel taşı olan siz kıymetli muhtarlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü sizlerle birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını daha hızlı çözüyoruz. Sizler bizim mahallelerdeki elimiz, gören gözümüz ve işiten kulağımızsınız.

Terör girişimleri ve gösterilerinin ana noktalarından biri olarak tanındı Mersin.. Çocukların elleri kalem yerine taş ve sopa tuttu.. 2016 yılında göreve başladığımdan bu yana Mersin teröre teslim oldu algısını yıkmak için gece gündüz arkadaşlarım ile çalıştık. Vatandaş ile iç içe olup, polis halk ilişkilerini en üst seviye de tutup kentte asayiş ve güvenliği sağladık.

İlimizi tanımaya çalıştım. Toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelerek toplantılar yapıp hem ben onları tanıyayım hem onlar beni tanısın istedim. Çalışma arkadaşlarım ile yaptıklarımızı, yapacaklarımızı paylaşmak istedim. Paylaşmak dedik ve bu toplantıların en uygunun değerli muhtarlarımızla olması gerektiği konusunda arkadaşlarımızla karar verdik dedi.

Toplantıda tek tek söz alan mahalle muhtarları çevreye rahatsızlık veren gençler için daha sık devriye gezilmesini, Okul ve park çevresine mobese direği dikilmesini, hatalı parklar ile ilgili daha çok para cezası uygulanmasını, Yoğunlaşan trafik kazaları ile ilgili kavşaklarda daha çok trafik uygulaması ile hız denetiminin yapılmasını, Covid-19 nedeniyle çıkan aftan yararlanıp cezaevinden tahliye olan çok sayıda şahsın rahatsızlık verdiği, bu şahısların takibe alınarak gerekli işlemlerin yapılmasını istediler.

Ayrıca Gece bekçileri ile toplum polisinden çok memnun olduklarını, başarılı çalışmalarla emniyet teşkilatını halkla iç içe getirdiğini belirterek, mahallelerimizde görevlendirilen toplum destekli polislerimiz cenazelere, düğünlere, toplantılara katılıp mahallenin sorunları ile bire bir ilgilenmekte olduklarını dile getirdiler.

İl Emniyet Müdürü Mehmet ŞAHNE; Trafik kazalarında %27 azalma olduğunu, kaza yoğunluğununum fazla olduğu 207.cadde ve Anıt kavşağında çok sayıda denetim yapıldığını, her 4 araçtan üçüne ceza yazıldığı, bir çoğunun men edildiği, 632 bin kayıtlı aracın olduğu, kazaların %25’nin motosiklet kazalarının olduğu, yapılan denetimler kadar vatandaşın da trafik kurallarına uyması gerektiğini, İlimizde 3588 kişinin infaz yasasından yararlanıp çıktığını, bunların hemen takibe alındığını, suça karıştığı tespit edilen 120 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını dile getirdi.

Demirtaş mahalle muhtarının mahallede Narkotik polisi tarafından yapılan operasyonlar neticesinde satıcıların rahat olmadığını, sokaklarda gezemediklerini söylemesi üzerine “Geceleri evinizde RAHAT UYUYOR MUSUNUZ?, eğer rahatsanız biz işimizi yapmışız demektir diyen İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet ŞAHNE park, bahçe ve sokaklar onların değil sizindir, ailelerinizle rahatça gezinki onlar sizden korksun.. Biz sizin her zaman yayındayız, Kavga ise Kavga” diyerek toplantıyı bitirdi.
Rahat Uyuyor Musunuz?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti