Resmi İlan Portalını Kuran BİK, İcra İflas ve Konkordato İlanlarını Uhdesine Aldı

Basın İlan Kurumu (BİK) yaygın ve yerel basınının önemli gelir kalemi icra iflas ve konkardato ilanlarını kurduğu Resmi İlan Portalında yayınlamak suretiyle, kendi uhdesine aldı. Bu hareket basın camiası ve emekçilerince "TÜRK BASININA BİK TOKADI!.." olarak değerlendirildi.

03 Mart 2018 Cumartesi, 12:54
G: 03.03.2018 - 13:04
Resmi İlan Portalını Kuran BİK, İcra İflas ve Konkordato İlanlarını Uhdesine Aldı
-

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti birkaç gün önce yasalaşan Basının Gelir Kalemlerine neşter vuran bahse konu kanun tasarısına tepki gösterdi.
Hergeçen gün maliyetlerin artığı, gittikçe yükün ağırlaştığı basılı yayın organlarının öncekinden daha fazla maddi gelire ihtiyacı olduğu şu dönemde BİK tarafından uhdesine alınan gelir kalemine tepki, Türkiye Gazeteciler Federasyonundan geldi.
Konuya ilişkin bir bülten yayınlanan ve Genel Başkan Karaca'nın ifadeleriyle sorun dile getirildi.
"TÜRK BASININA BİK TOKADI!.."
Basın İlan Kurumu, yaygın ve yerel basının önemli bir gelir kalemi olan icra iflas ve konkordato ilanlarına el koyarak, kurduğu Resmi İlan Portalı sitesinde yayınlama hakkını kendi uhdesine aldı. TBMM Genel Kurulu’nda oldu bittiye getirilerek üç gün önce yasalaşan kanun tasarısıyla yaygın ve yerel basının adeta bütün hayat damarları kesiliyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, ilgili kararın tam anlamıyla bir FETÖ taktiği olduğunu ve Türk Basını ile Hükümet ve Devlet Yöneticilerinin karşı karşıya getirilmek istendiğine işaret etti. Karaca, “Bu büyük oyuna çanak tutan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve BİK Yönetim Kurulu derhal istifa etmelidir” dedi. BİK’in, Maliye Bakanlığı’ndan talebi üzerine hazırlanan yeni İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulundaki torba kanunun içinde dahil edilmek suretiyle, bir anlamda yangından mal kaçırırcasına, kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu kanun kapsamında iflas talebinde bulunabilecek alacaklılar, mahkemeye dilekçe yazarak, borçlular hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını talep edebilecekler. Mahkemelerin bu talep uzerine vereceği geçiçi mühlet kararı, “Ticaret Sicili Gazetesi” ve Basın İlan Kurumu (BİK) “Resmi İlan Portalı”nda ilan edilecek.
KARACA İSTİFAYA ÇAĞIRDI
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu kanunla, yerel ve yaygın gazetelerde yayınlanan resmi ilanlar, ilk defa gazeteler by-pass edilerek BİK’in resmi portalında yayınlanmak suretiyle resmiyet kazanacak. Resmi İlan Portalı, aslında BİK’in hiç bir yasal dayanağı olmayan dijital dönüşüm adı altında yaptığı kampanyanın bir uygulama çalışmasıdır. Hatırlanacağı gibi BİK’in daha önce yaptığı ve gerçekte bir FETÖ Projesi olarak bilinen, gazete birleştirme kampanyaları, çok önemli mağduriyetlere yol açmış ve basın sektöründe istihdam sorunu başta olmak üzere çok sıkıntılı sonuçlara yol açmıştı. İşte bu da tipik bir FETÖ taktiğidir ve hedefi de, Türk Basını ile Hükümet ve Devlet Yetkililerini karşı karşıya getirip, basın sektöründe infial yaratmaktır. Dahası, bu çok açık bir provokasyondur. Bu kararla birlikte aslında kademeli olarak bütün resmi ilanlar, BİK’in Resmi İlan Portalı’nda yayınlanacaktır. Bu karar yol olmuştur ve özellikle de yerel basını bitirecek bir karardır.  Çok yakında, ‘yazılı basın zaten bitti’ yaygarası ile resmi ilanların tamamıyla digital platforma taşınması sağlanacaktır. Son derece yanlış olan bu kararın durdurulması için başta Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, BİK’ten Sorumlu Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na ve Hükümetin tüm yetkililerine açık çağrıda bulunuyor, aynı zamanda BİK’ in tüm faaliyetlerinin denetlenmesini talep ediyoruz. BİK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu’nun tüm üyeleri, basiretsiz tutumlarıyla, zaten zor günler yaşayan Türk Basını açısından böylesine hazin bir sonuca sebep oldukları için derhal istifa etmelidirler” ifadelerinde bulundu.
TEMSİLCİLERE VERYANSIN
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, BİK Genel Kurulu’nda görev yapan Anadolu Temsilcileri Mustafa Aslan, Nuri Kolaylı ve Şevket Erzen’in de, yerel basını bitiren bu kararda bire bir payları olduğuna dikkat çeken Karaca, “İki yılda bir, alayu vala ile seçildiklerini açıklayan, aslında şaibeli seçimler sonunda haketmedikleri görevlere geldiklerinin de farkında olan bu sözde Anadolu Temsilcileri de derhal istifa etmelidirler. Kendilerini her fırsatta yerel basının tek sözcüsü olarak ilan eden bu arkadaşlar, gözleri önünde cereyan eden facia karşısında üç maymunu oynamışlar, Anadolu Basınına yapılan bu darbeye utanmadan sıkılmadan sessiz kalmışlardır. İlgili kanunun çıkmasını engellemek için kıllarını dahi kıpırdatmayan, umursamaz tavırlarıyla tarihe ibretlik şahsiyetler olarak geçen Anadolu Basınının sözde temsilcileri, yaygın basın ve yerel basının idam fermanını imzalayanların en yakın destekçisi ve savunucusu olmuşlardır. Kaldı ki bu kişiler, Bakanlar Kurulu’nda bekleyen ve halen daha imzalanmayan yüzde 20’lik zam kararının yürürlüğe girmesi için de dişe tırnağa dokunur bir çaba göstermemişlerdir. Her birine bir kez daha yazıklar olsun” şeklinde konuştu. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”