Rize Aktif Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2025 yılı yaş çay sezonunu değerlendirdi. Alim, son 20 yılın ikinci en yüksek çay alımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2022 yılında 860 bin ton yaş çay alımına karşılık, 2025 yılında 823 bin ton yaş çay alındığını belirten Alim, 160 bin ton kuru çay üretimi yapıldığını vurguladı. Yıl sonunda, 31 Aralık itibariyle 31 bin 750 ton kuru çay satışı gerçekleştirildiğini kaydeden Alim, 105 bin tonluk stok ile 2026 yılına geçtiklerini sözlerine ekledi.
Gerçekleştirilen satışların bir ay içerisinde 10 bin ton civarında olduğunu belirten Alim, Mayıs ayı itibariyle stokların 50 bin ton seviyelerine düşürülmesini hedeflediklerini açıkladı. 2026 yılında da aynı heves ve heyecanla kampanyaya girmeyi planladıklarını dile getiren Alim, Didi satışlarının 31 Aralık itibariyle 153 milyon litre olduğunu, güncel olarak Didi'de 20-30 milyon litre satış yapıldığını ifade etti.
2026 yaş çay sezonu için hazırlıkların sürdüğünü de belirten Alim, bu yıl yağan karın çayın kalitesi üzerinde önemli etkisi olduğunu vurguladı. "Yeni dönem için kampanyanın hazırlıkları başladı. İnşallah bu yıl sağlıklı bir şekilde kampanyamızı açıp üretimimizi yapacağız. Kar yağışı, toprağın havalanmasını sağlar ve bu da çayın kalitesini artırır," diyen Alim, bu yıl birkaç kez kar yağdığını, umarız bir kez daha yağacağını belirtti. Alim, bunun çayın kalitesinin ve veriminin artmasına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.