Rize'de, 2008-2013 yılları arasında eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, eski MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, eski BBP Rize İl Başkanı Nusret Kaya, iki gazeteci ve çeşitli iş insanlarının da aralarında bulunduğu 60 kişinin yasa dışı yollarla dinlendiği iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 polis memuru hakkında 19 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştır.
Bu dava çerçevesinde, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Rize Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü ile birlikte 2 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ayrıca, 6 polis memuru ifadeleri alınmak üzere emniyete çağrıldı. Rize İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, sabah saatlerinde haklarında yakalama kararı bulunan Rize Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü M.Ş.M. ve İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı V.A.'nın evlerine baskın düzenledi ancak şahıslar evde bulunamadı. Diğer polis memurları B.E., S.K., İ.T., M.Y. ve T.Ü. de ifadeleri alınmak üzere emniyete çağrıldı.
Yapılan soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan polis memurlarına, 'suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, özel hayatın gizliliği, usulsüz dinleme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme ve haberleşmenin gizliliği' gibi suçlamalar yöneltildi. Soruşturma neticesinde, 8 kişiden 6'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
GÖKTÜRK FIRAT