Rize'de, çayın yeni ürünü olan çay çiçeği çayı, kilosu 6 bin TL'den satışa sunuluyor. Doğu Karadeniz bölgesinin önemli geçim kaynağı olan çay, şimdi çay çiçeği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yaş çay sezonunun sona ermesiyle birlikte çay çiçeği hasat edilmeye başlandı. ÇAYMER tarafından üretilen bu çay, 50 gramlık ve 100 gramlık paketler halinde piyasada yer alıyor. Çay çiçeği, antimikrobiyal özelliğinden dolayı sağlık açısından faydalı bulunuyor.
ÇAYMER Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa, çay çiçeği çayının yapılış aşamalarını anlatarak, çayın kurutulma ve fırınlama işlemlerinden geçtiğini belirtti. Çay çiçeği çayının sindirim ve bağışıklık sistemine olumlu etkileri olduğuna dikkat çekerek, bu çayın sağlık için faydalı olduğunu vurguladı. Çay çiçeği hasadı, 3 sürgün döneminin ardından başlayarak Kasım ayında 40-45 gün sürecek. Üretim kapasitesinin arttırılması ve çayın tanıtımının yapılması hedefleniyor.
Küçükmustafa, çay çiçeği çayının talebe göre toptan satışının mümkün olduğunu da ifade etti. Perakende satış fiyatının kilogram başına 6 bin TL olduğunu belirten Küçükmustafa, bu ürünü ambalajlı olarak sunmanın yanı sıra, isteyenlere kilogram olarak da satış yapabileceklerini söyledi.