Rusya’da 750 ayaklı sürüngen bulundu

MOSKOVA - Rusya Federasyonu'na bağlı Altay Cumhuriyeti’nde 750 ayaklı yeni bir kırkayak türü bulundu

Rusya’da 750 ayaklı sürüngen bulundu
MOSKOVA - Rusya Federasyonu'na bağlı Altay Cumhuriyeti’nde 750 ayaklı yeni bir kırkayak türü bulundu
Google News'te Abone Ol
MOSKOVA - Rusya Federasyonu'na bağlı Altay Cumhuriyeti’nde 750 ayaklı yeni bir kırkayak türü bulundu. Bulunan yeni türe “Sibiriulus baigazanensis” adı verildi.

2014 yılında Güney Sibirya Dağları'ndaki Altay Tabiat Koruma Alanı'nın Baygazan şeridinden topladığı farklı kırkayak türlerini inceleyen bilim insanı Miroslava Sahneviç, araştırmalarının sonuncunda 750 ayaklı yeni bir çok ayaklı türü keşfetti. Keşfedilen çok ayaklı sadece Baygazan bölgesinde yaşıyor.

Bilim ekibi yeni keşfettikleri kırkayak türüne yaşadığı bölgenin adını verdi. Yeni türün başka bölgelerde yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için bilim insanları yeni bir araştırma başlattı. CİHAN
Kaynak: Mersin Haber

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin