Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Mersin’de

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Tarsus 600 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

25 Şubat 2019 Pazartesi, 13:53
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Mersin’de
-

Yetkililerden hastanenin hali hazırdaki durumu ile ilgili bilgi alan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Vali Ali İhsan Su ile birlikte şantiyeyi gezerek inşaatın son durumunu yerinde inceledi.
Tarsus programının ardından Mersin Valiliği’ne geçen Bakan Koca, burada Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.
Sahil Valilik’te gerçekleşen ziyarette Sağlık Bakanı Koca’ya Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın ile il protokolü üyeleri de eşlik etti.
Karşılamanın ardından Şeref Defterini imzalayan Bakan Koca, makama geçerek Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleriyle bir süre görüştü.
Valilik ziyareti akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan ve devam eden yatırımları yerinde görmek ve bu konularla ilgili istişarelerde bulunmak amacıyla Mersin’e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Bakan Koca: “Tarsus 600 Yataklı Devlet Hastanesi Mersin’de Önemli Bir Boşluğu Dolduracak”
Konuşmasına Tarsus’ta yapımı devam eden 600 Yataklı Devlet Hastanesi’ne değinerek devam eden Bakan Koca, hastanenin geçmişte yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle geciktiğini, 2018 yılı Nisan ayında başlayan inşaatın, şuan %35 oranında bir seviyeye geldiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Hastane ile ilgili ödenek sorunu olmadığını da sözlerine ekleyen Bakan Fahrettin Koca, gelecek yıl Aralık ayında teslim edilmesi gereken inşaatın daha erken bitirilmesi için de yetkililere talimat verdiğini kaydetti. Bakan Koca, 90 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 71 bin metrekare arsa üzerine inşası devam eden hastanenin tamamlandığında Mersin genelinde önemli bir boşluğu da dolduracağını söyledi.
Sözlerinin devamında Mersin’e son 16 yılda sağlık alanında 3 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Koca; “En önemli sağlık yatırımımız ülkemizde ilk açılan hastanelerden biri olan, bin 300 yataklı ve 375 bin kapalı alanı olan Mersin Şehir Hastanesi. Şehir Hastanelerini özellikle bulundukları bölgede sağlıkta en son noktada hizmet veren birer sağlık üssü olmalarını arzu ediyoruz ve planlarımızı, çalışmalarımızı bu çerçevede şekillendiriyoruz. Özellikle Mersin Şehir Hastanesi bu kimliği ile ciddi bir boşluğu dolduruyor, bundan sonraki süreçte özellikle eğitim araştırma ve üniversiteyle işbirliğiyle daha nitelikli hizmetlerin yapılabilir olduğu bir hastane kimliğine dönmüş olacak. Şehir Hastaneleri'nin doluluk oranları ile ilgili gibi bir takım iddiaların olduğunu biliyoruz. Mersin Şehir Hastanesi'nin toplam doluluk oranı yüzde 82, yoğun bakım ünitesinin doluluk oranı da %96’larda. Günlük ortalama gelen hasta poliklinik sayısı ise 10 bin.” dedi.
Sözlerine Anamur'da yapımı devam eden 25 bin metrekarelik ve 150 yataklı hastanenin gelecek ay poliklinik hizmeti vereceğini açıklayarak devam eden Bakan Fahrettin Koca, Mezitli'ye bir hastane yapma planları olduğunu, 85 yataklı eski kadın doğum ve çocuk hastanesinin tekrar devreye girmesi için istişarede bulundukları bilgisini verdi.
Özellikle Şehir Hastanesi’nin yeni dönemde üniversitelerle işbirliğiyle sağlık turizminde ciddi bir pay alacağını düşündüklerini dile getiren Bakan Koca, geçen sene sağlık turizminde önemli oranda hastanın geldiğini belirterek, bu çerçevede 2019 yılı hedeflerini de konuştuklarını kaydederek sözlerini noktaladı.
Bakan Fahrettin Koca, Silifke Caddesi Esnafı ve Şehir Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Valilik ziyaretinin ardından programına Silifke Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret ederek devam etti.
Vali Ali İhsan Su’nun da eşlik ettiği ziyaret sırasında Cadde üzerindeki dükkan ve mağazaları dolaşarak esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Bakan Koca, ziyaret boyunca karşılaştığı vatandaşlarla da yakından ilgilenerek, sorun ve talepleri dinledi.
Daha sonra Vali Ali İhsan Su ile birlikte Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, burada hastanenin durumu, verilen hizmet ve işleyiş hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İnceleme programına ‘Yoğun Bakım Ünitesi’ni ziyaret ederek başlayan Bakan Koca, verilen hizmet ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra servislerde yatan hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”