Sağlık Bakanı Recep Akdağ Mersin'de

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ hastanenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

01 Eylül 2016 Perşembe, 21:17
G: 02.10.2016 - 00:59
Sağlık Bakanı Recep Akdağ Mersin'de
-

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Bakan Akdağ’a Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan da eşlik etti.

İlk olarak yetkililerden hastanenin hali hazırdaki durumu ile ilgili bilgi alan Bakan Akdağ ve Vali Çakacak, hastane binasını gezerek inşaatın son durumunu yerinde inceledi.

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Bakan Akdağ; siyasete atılmadan önce üniversitede öğretim görevlisi olduğunu hatırlatarak, “Hastanenin şu anki durumuna 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Hastaneyi hizmet sunmak kadar, hastanenin iyi işletilmesi de büyük önem taşıyor. Vatandaşa hizmet vermeye başladığımızda herhangi bir aksaklık olmaması için detaylar üzerinde biraz daha çalışacağız. Hasta kabulüne başlamadan, sanal hasta kabulü işlemi başlatacağız. Bu uygulama çerçevesinde ben de buraya müracaat etmiş bir hasta olarak gelip aracımı park edeceğim. Aracımı bir vale teslim alacak, bana yol gösterecekler ve gitmem gereken polikliniğe gideceğim. Tetkik yaptırmam gerekiyorsa tetkiklerimi, hastaneye yatmam gerekiyorsa yatış işlemlerimi yaptıracağım” dedi.

Bakan Akdağ; şehir hastanelerinin sadece modern binalar olarak tasarlanmadığına dikkat çekerek, vatandaşın rahat edebileceği, huzur içerisinde hizmet alabileceği bir hastane ortamı olması gerektiğinin önemine değindi.

Akdağ; “Personel açısından da herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Diğer hastanelerden buraya personel aktarımı yapacağız. Bu hastaneleri hem ihtiyacımız olan yatak sayısını arttırmak hem de mükemmel hastanelere sahip olmak için yapıyoruz. Bildiğiniz gibi devletle özel sektörün işbirliği çerçevesinde yapılan bu hastanelerin işletmesi de devlet ve özel sektör tarafından birlikte yapılacak. Başından beri çalışmalarımızı ‘önce insan’ odaklı olarak yürütüyor, milletimize en iyi hizmeti vermek için gayret sarf ediyoruz. 15 Temmuzda milletimizin,  asaletini, vatanına, bayrağına nasıl sahip çıktığını gördükten sonra çok daha fazla çalışmamız, bu yüce millete layık olduğu hizmeti daha da fazlasıyla sunmamız gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

230 bin m2 arazi üzerine kurulu, toplam 359 bin m2 kapalı alana sahip, 1294 yatak kapasiteli hastanede; 3858 araçlık otopark, bina üzerine konuşlandırılmış heliport, son teknoloji ile donatılmış 32 büyük ameliyathane ve 544 tek yataklı, 252 adet çift yataklı oda bulunduğu bildirildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
mersin devlet hastanesi personlleri taşeron işçiler
08:42
2 Eylül 2016 Cuma
mersin devlet hastanesinde çalışan taşeron işçiler bilgi işlem personellerinin işten çıkarılma kaygısı var oraya mevcut bulunan personellerle mi geçilecek yoksa tazminatlar ödenip işten mi çıkaracaklar hiç bilinmiyor bilgi de verilmiyor amansız bir bekleyiş var taşerona kadro dediler onu da bekliyoruz ama diyelim ki kadro verecekler işten çıkartıp tazminatları ödeyip gönderirlerse o haktanda mahrum kalacağız. biz sesimizi neden duyuramıyoruz hakkımızı nerede savunacağız yada dürüstçe kim savunabilecek bilmiyoruz kaderimizi bekliyoruz.
88.255.219.130
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi