Hendek ilçesinde 1975 yılında çırak olarak başladığı iş hayatında, 2006 yılında dükkânı devralan Kenan Coşkun, Baniçka'nın eşsiz tadını aslına uygun şekilde sunmaya devam ediyor. Balkan kültürünün bir parçası olan bu börek, ilçe halkı ve çevre illerden gelen misafirler için vazgeçilmez bir lezzet haline gelmiştir. Coşkun, bu tarihi tarifi korumanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ifade ediyor.
Baniçka'nın Geçmişi
Coşkun, Baniçka'nın üretim aşamaları ve tarihçesi hakkında bilgi verirken, "Katkı maddesi kullanmadan su, tuz ve sıvı yağ ile hazırlanıyor. Yıllardır bu şekilde yapıyoruz. 1975’ten 2006’ya kadar burada çalıştım ve şimdi işletiyorum. Bu börek Hendek’e özgü olabilir ama geçmişi Bulgar böreği olarak bilinir. Halk arasında 'Baniçka' olarak anılır" dedi.
Tüketim Alışkanlıkları
Baniçka'nın tüketim alışkanlıklarına da değinen Coşkun, "Börek genellikle sütle beraber tüketiliyor. Bu tamamen bir tercih meselesi. Müşterilerimizin çoğu sütle tüketmek istiyor. Özellikle yaşlı müşterilerimiz bu geleneği sürdürüp sütle yemeyi seviyor, ancak gençler pek süt tercih etmiyor" şeklinde konuştu.
