Sakarya Valiliği, yılbaşında güvenlik önlemlerini artırmak için kapsamlı bir plan hazırladı. Bu çerçevede, 30 Aralık 2025 - 2 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde güvenlik tedbirleri alınacak. Bu süreçte, 449 polis ve 266 jandarma ekibi olmak üzere toplamda 3 bin 756 personel yılbaşı gecesi sahada görev alacak. Alınan bu önlemlerle, vatandaşların huzur içinde yeni yılı karşılaması amaçlanıyor.
Yetkililer, yılbaşı gecesi eğlence mekanları ve kalabalık alanlarda güvenliği sağlamak için ekiplerin yoğun bir şekilde dağıtılacağını bildirdi. Ayrıca, her türlü olumsuz duruma karşı hızlı müdahale edebilmek için, gerekli ekipman ve araçların hazır bulundurulacağı ifade edildi. Bu sayede, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadan yılbaşının sorunsuz geçmesi bekleniyor.
Özellikle şehir merkezinde ve yoğun etkinliklerin gerçekleşeceği yerlerde, güvenlik güçlerinin devriye gezeceği ve gerektiğinde vatandaşların yardımına koşacağı belirtildi. Sakarya'da yılbaşı gecesi için alınan bu önlemler, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda yeni yılı karşılamasını sağlamak adına büyük bir önem taşıyor.