Samsun'un Atakum ilçesinde, Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu yılın ilk konserini Ata Sahne Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi. Şef Volkan Sağlam yönetimindeki koro, klasik Türk müziği eserlerini seslendirdi. Konsere katılım oldukça yoğundu ve sanatseverler, hem koro hem de solo performansları coşkuyla karşıladı. Konserde dikkat çeken anlardan biri, 102 yaşındaki Cevat Öztürk'ün sahne almasıydı. Sanat müziğine olan tutkusuyla bilinen Öztürk, güçlü sesiyle seyircileri etkiledi ve uzun süre alkışlandı.
Konseri izlemek için Ata Sahne’ye gelen sanatseverler, etkinlik öncesinde merkezde bulunan kitap kumbarasına kitap bağışında bulundular. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in geçen yıl başlattığı kampanya, kentte okuma alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlıyor ve vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda, Atakum Belediyesi birçok okul ve kütüphaneye kitap desteği sağladı.
Başkan Serhat Türkel, yeni yılda sanatsal etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek, "Atakum, yıl boyunca gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel etkinliklerle Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olmayı sürdürecek. Etkinliklerimizin sayısını 2026'da artırmayı planlıyoruz. Sanatın birleştirici diliyle kültürel mirasımızı geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz. Türk Sanat Müziği Korosu'nun yeni yılın ilk konserine gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Etkinliğimize katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.