Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılıkla mücadele amacıyla Atakum ilçesinde denetim gerçekleştirdi. Alparslan Bulvarı üzerinde belirlenen uygulama noktasında, mobil uygulamalar üzerinden yolcu alan araçlar durdurularak kontrol edildi. Bu denetim sırasında, 3 sürücüye toplamda 300 bin TL idari para cezası kesildi.
Denetim esnasında yakalanan sürücüler, korsan taksicilik yaptıklarını reddederek polisle ikna çabalarına girdi. Ancak, ekipler tarafından mobil uygulama aracılığıyla yolcu aldıkları tespit edilen sürücüler, ceza almaktan kaçamadı. Ayrıca, bu sürücülerin araçları 2 ay süreyle trafikten men edilirken, sürücü belgeleri de 1 ay süreyle alındı.
Ceza alan sürücülerden bazıları, "Devletin kestiği parmak acımaz, güzel bir anı oldu" şeklinde yorumda bulunurken, diğerleri ise araçlarındaki yolcuların arkadaşları olduğunu ve gezmeye çıktıklarını savundu. Ancak bu savunmalar cezai işlemden kurtulmalarına yetmedi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü, korsan taksiyle mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü ve bu tür denetimlerin devam edeceğini duyurdu.
