Sure Nur Asan ve Aygül Sena Demşek, YDT için bu hafta sonu gerçekleştirilecek üniversite sınav maratonunun son oturumu öncesinde, sınav günü oluşabilecek gürültü ve trafik gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınmasını talep etti. Bafra Kaymakamlığı’na verdikleri resmi dilekçede, sadece kendileri için değil, tüm YDT adayları adına bir sessizlik çağrısı yaptılar.
Kamuoyunda Yanlış Algı
YKS’nin üç aşamalı bir süreç olduğunu hatırlatan Sure Nur Asan, YDT adaylarının yaşadığı farkındalığın eksik olduğuna dikkat çekti. Asan, "YKS maratonu üç oturumdan oluşuyor. İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise 21 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayıp 13.15’te sona erecek. Ancak kamuoyunda üniversite sınavının AYT ile birlikte sona erdiği düşünülüyor. Oysa AYT’nin ardından, saat 15.45’te başlayacak ve 17.45’te sona erecek olan Yabancı Dil Testi (YDT) oturumu gerçekleştirilecek." dedi.
Farkındalık ve Güvenlik için Dilekçe
YDT sırasında sokaklarda ve okul çevrelerinde oluşabilecek gürültü ve yoğunluğun, adayların dikkatini olumsuz etkileyebileceğini belirten öğrenciler, toplumsal farkındalık oluşturmak ve gerekli sessizlik tedbirlerinin alınmasını sağlamak amacıyla Bafra Kaymakamlığı’na dilekçe verdiklerini ifade etti. Pazar günü Bafra Atatürk Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan öğrenciler, ilçe halkını ve yetkilileri, YDT’nin sona ereceği saat 17.45’e kadar sessizlik göstermeye davet etti.
Öğrencilerin bu duyarlı davranışı, yalnızca kendi haklarını değil, aynı sınav heyecanını yaşayan diğer adayların haklarını da gözetiyor. Bu örnek davranış, ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Geleceklerini şekillendirecek bu önemli günde, tüm adayların stresinin azaltılması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.