Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısı, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da Halit Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 56 gündem maddesi görüşüldü ve meclis başkanvekilleri ile encümen üyeleri belirlendi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Talat Eyüboğlu, Başkan Doğan’a "Astorya" isminin Yunan kökenli olduğunu ve bunu birilerinin baskısıyla yapıp yapmadıklarını sordu. CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan ise isim verme yetkisinin mecliste olduğunu, belediyenin isim veremeyeceğini savundu. Bu eleştiriler üzerine Halit Doğan, Eyüboğlu’na sert bir şekilde yanıt verdi.
Baskı İddialarına Yanıt
Başkan Halit Doğan, "Kimse bizi Yunan ismi vermekle itham edemez. Bana kimse baskı yapamaz. İsimlerin kökeni üzerinden yapılan tartışmalar doğru değil," dedi. Astorya isminin Yunan ismi olmadığını belirten Doğan, "Samsun, parlayan bir yıldız. Bu şehir her zaman yıldız olacak bir şehir. Burada Kurtuluş Savaşı’nı anlatan bir film izleniyor. Kimse bizi Yunan ismi vermekle itham edemez," ifadelerini kullandı. Doğan, geçmişteki isimlerin de tartışıldığını hatırlatarak, "Panorama ismi de eleştirilmişti. Bugün Astorya eleştiriliyor. Uçan sinemadaki filmlerin içerikleri tamamen Türk Kurtuluş Mücadelesi'ni yansıtıyor," dedi.
Samsun'un Güzellikleri Tanıtılacak
Astorya’da Samsun’un 17 ilçesinin tanıtılacağı yeni bir film hazırlandığını ifade eden Doğan, "Şehir dışından gelen misafirlerinizi burada ağırlayın," dedi. Filmde Kapıkaya, Vezirköprü Kanyonu gibi yerlerin tanıtılacağını belirten Doğan, "Tüm ilçelerimizin doğal güzelliklerini sergileyeceğiz," diye ekledi. Ayrıca, Samsun filmiyle birlikte Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri anlatan yeni projelerin de hazırlandığını söyledi.
Toplantıda Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise isimlerin kökeninden örnekler vererek, önemli olanın yapılan hizmetin amacı olduğunu vurguladı. Doğan, tüm meclis üyelerini de Astorya’da film izlemeye davet etti.
