Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 55 Gündem Maddesini Görüşerek Karara Bağladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 55 gündem maddesini karara bağladı. Toplantıda belediyenin mali durumu, kardeş şehir ilişkileri ve okul güvenliği konularında önemli kararlar alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 55 Gündem Maddesini Görüşerek Karara Bağladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 55 gündem maddesini karara bağladı. Toplantıda belediyenin mali durumu, kardeş şehir ilişkileri ve okul güvenliği konularında önemli kararlar alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis binasında yapılan oturumda, ilgili komisyonlardan havale edilen 55 gündem maddesi ele alındı. Gündem maddeleri arasındaki Tokat’ın Turhal ilçesi Şenyurt Belediyesi ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Bejaia Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına dair madde, oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Grubu, kardeş şehir ilişkisi adı altında başka illere yardım yapılmasını eleştirdi.

Başkanvekili Nihat Soğuk, bu eleştirilere karşı çıkarak, "Bölgenin ağabeyi olmak farklı bir şeydir. Yardım isteyene yardım edebilmek çok faziletli bir iştir. Büyükşehir Belediyemizin beklentisi doğrultusunda, yardım isteyen herkese el uzatılması güzeldir. Bu tür çalışmaları gerçekleştirmek üzere meclisimizin gösterdiği katkıyı takdir ediyorum. Yardım isteyen ilçelerimize teknik destek sağlama konusunda yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim," dedi.

Oturumda mali konularla ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mehmet Emrah Binici, 2021 yılında belediyenin piyasaya yaklaşık 60 milyon TL borcu olduğunu, bu borçların kısa sürede kapatıldığını aktardı. Binici, "Güneş enerji santrali (GES) projesi ve Gülsan Sanayi Sitesi kamulaştırmaları nedeniyle ciddi bir finansman yükü oluştu. Faiz oranlarındaki artış ve kamulaştırma maliyetleri belediyeyi zorladı. Fakat başkanımızın öncülüğünde hazırlanan mali plan sayesinde banka kredilerinin tamamını kapattık. Şu anda hiçbir bankaya ve piyasaya borcumuz yok. Sadece negatif reel faiz nedeniyle bilerek kapatmadığımız İller Bankası borcumuz mevcut. SGK ve vergi borçlarımızı da arsa devri yöntemiyle ödüyoruz. Belediyemizin finansal durumu önemli ölçüde iyileşti," şeklinde konuştu.

Ayrıca toplantıda okul güvenliğini artırmaya yönelik "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında Samsun’da 55 yeni Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) noktası kurulması teklifinin oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi. Proje kapsamında altyapı, kazı ve protokol işlemlerine ilişkin bedel alınmaması ve gerekli izinlerin verilmesi kararlaştırıldı. Bu sistemle okul çevrelerinin anlık olarak izlenmesi ve güvenlik tedbirlerinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin