Baharın etkisiyle Kızılırmak Deltası'ndaki hareketlilik gözle görülür bir şekilde artmış durumda. Özellikle su papatyalarının oluşturduğu beyaz örtü, sulak alanlarda süzülen kuş sürüleri ve otlayan mandalar, bölgeyi adeta açık hava sahnesine dönüştürüyor. Her mevsimde farklı güzellikler sunan bu delta, özellikle ilkbaharda ziyaretçilerin vazgeçilmezi haline geliyor.
Melih Özdemir, Çorum'dan bölgeyi ziyaret eden bir vatandaş olarak, "Gayet güzel bir ortam. İlk defa geliyorum ve çok beğendim. Herkese de burayı tavsiye ederim. Kuşlar, hayvanlar gördük. Atmosfer baya güzel. Herkesin deneyimlemesini isterim" şeklinde konuştu.
Ümit Yalçın ise "Delta çok güzel. Ailemizle birlikte geziyoruz. Herkesin gelip görmesi gerekiyor" dedi.
Bölge sakinlerinden Nezaket Sözen de deltaya olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, "İnsanlar Subasar Ormanları’nı merak ediyorlar. Leylekler, kuşlar, papatyalar, mandalar, koyunlar, inekler var. İnsanlar gelsinler, görsünler. Onlar için de bir değişiklik olur. Benim 42 tane koyunum, 20’ye yakın ineğim var. Her gün otlatmaya götürüp getiriyorum" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
Tabiat harikası bu delta, ziyaretçilerini bekliyor. Gözlemlenen çeşitlilik ve doğal güzellikler, burayı keşfetmek isteyenler için cazip bir hale getiriyor.
