Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Aydın, Aile ve Nüfus Vizyon Programı'nda yer aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Aydın, Aile ve Nüfus Vizyon Programı'nda yer aldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Tanıtım Programı"na katıldı.

Rektör Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi olarak bu önemli programda yer aldı. Program, 2025 Aile Yılı ile başlatılan toplumsal bilinçlenme sürecinin daha ileri bir aşamaya taşınmasını hedefliyor. Türkiye’nin geleceğinin güçlü aile yapısı temelinde şekillendirilmesi amacıyla kapsamlı bir vizyon oluşturulması hedefleniyor. Bu bağlamda, aile kurumunun güçlendirilmesi ve nüfus politikalarının sürdürülebilir bir perspektifle ele alınması gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vizyon çerçevesinde, aile yapısının ve nesillerin korunması, evlilik müessesesinin teşvik edilmesi, doğurganlık hızının artırılması, gençlerin nitelikli yetiştirilmesi, yaşlı refahının güçlendirilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması gibi beş stratejik öncelik belirlendi. Bu önceliklerin, Türkiye’nin uzun vadeli sosyal ve demografik politikalarına yön verecek temel çerçeveyi oluşturacağı ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, aile ve nüfus odaklı bu üst politika belgesinin hem akademik hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını belirtti. Aydın, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak aile ve nüfus eksenli bu vizyonun güçlü takipçilerinden biri olacağız. Üniversitemizin sahip olduğu bilimsel birikim ve araştırma kapasitesiyle aile yapımızı güçlendirmeye yönelik bu stratejik sürece katkı sunmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Rektör Aydın, "Aile ve Nüfus On Yılı (2026-2035) Vizyon Belgesi"nin ülke adına hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin