Samsun Valiliği Meydanı, Kurtuluş Yolu ve Astorya bölgesinde devam eden "Açık Hava İstiklal Meydanı Müzesi Projesi" çerçevesinde, Bandırma Vapuru Müzesi'nin gölet kenarındaki yeni alanı hazırlanıyor. Bu proje, bölgenin kültürel ve tarihi önemini artırmayı hedefliyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın duyurduğu çalışmalara göre, İstanbul'dan gelecek uzman ekip, Bandırma Vapuru'nu karadan taşıyacak. Taşıma işlemi için geçiş noktaları titizlikle planlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölge 60 dönümlük dev bir Açık Hava İstiklal Meydanı Müzesi'ne dönüşecek. Bu meydan ve çevresi, Kurtuluş Yolu ile birlikte şehrin tanıtımına katkı sağlayacak.
Yetkililer, taşınma ve meydan düzenleme çalışmalarının 19 Mayıs gösterilerine kadar tamamlanmasını hedefliyor. Bandırma Vapuru'nun yeni yerine taşınmasının ardından, yıllık ortalama yarım milyon ziyaretçi çeken gemi müzesinin ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.
18 Mayıs 2003’ten bu yana Doğupark’ta yer alan müze gemi, 23 yıl aradan sonra tarihî yerine kavuşmuş olacak.
