Samsun'da su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, polis ekipleri dron desteğiyle geniş çaplı kontroller yaptı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ile İHA Büro Amirliği, Çarşamba ilçesi Yeşilırmak mevkiinde hem deniz kıyısında hem de ırmak içerisinde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirdi.
Dronlar aracılığıyla anlık görüntülerin elde edildiği bu denetimlerde, kıyı ve iç sularda yasadışı avcılık faaliyetleri dikkatlice takip edildi. Yapılan kontroller sonucunda, yasaklı kum şırlanı avcılığı yaptığı belirlenen 7 tekne, 2 kamyonet ve 6 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.
Su Ürünleri Kanunu'na aykırı hareket eden kişi ve araçlara toplamda 353 bin 440 TL idari para cezası uygulandı. Yetkililer, doğal yaşamın korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kara, deniz ve havadan denetimlerin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.