Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bu yıl içerisinde engelli bireyleri ağırladıklarını duyurdu. Doğan, "Samsun merkeze hiç gelmemiş ve hayatında hiç deniz görmemiş engelli kardeşlerimizi burada misafir ettik" ifadelerini kullandı. Merkezin, önceki başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde faaliyete geçtiğini hatırlatan Doğan, tesisin tamamen yenilendiğini vurguladı.
Bu yıl içerisinde toplamda 3 bin 244 engellinin bu merkezde tatil yapma fırsatı bulduğunu belirten Doğan, misafirler arasında Samsun merkezine hiç gelmemiş olanların da bulunduğunu ifade etti. Engelli bireylerin deniz ve havuz görmemiş olmasının kendileri için önemli bir fırsat oluşturduğunu dile getiren Doğan, tesisin modern havuzlarla donatıldığını ve misafirlerine üç öğün yemek, temizlik ve bakım hizmetleri sunduğunu aktardı.
Kış döneminde de yaşlı vatandaşların burada misafir edildiğini belirten Doğan, 2025 yılında 3 bin 244 engelli bireyi konaklamalı olarak ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, günlük olarak da yaklaşık 7 bin engelli vatandaşın bu tesisten faydalandığını ifade etti. Kış dönemine kadar 10 binden fazla engelli vatandaşa hizmet sunan merkez, engelli bireylere ve yaşlı vatandaşlara sağladığı konforlu hizmetlerle dikkat çekiyor.