Kızılırmak Deltası, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olarak, her yıl binlerce doğaseveri ağırlıyor. Bu yıl Bafra Görme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, görme engelli bireyler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen bu etkinlik, katılımcılara doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı sundu.
Etkinlik kapsamında katılımcılar, üstü açık gezi otobüsü ile delta boyunca gezerek bölgenin doğal zenginliklerini gözlemledi. Ayrıca, düzenlenen doğa yürüyüşü ile katılımcılar sosyal hayatın içinde yer almanın ve birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı. Gezi sırasında Kızılırmak Deltası'nın ekosistemi, kuş türleri ve doğal yaşamı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.
Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti. Ergül, "Görme engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyoruz. Gönüllülerimizin, ailelerimizin ve yerel yönetimlerin desteğiyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Katılımcıların mutluluğu, bu etkinliğin önemini bir kez daha ortaya koydu," dedi.
Ergül, etkinliğin görme engelli bireylerin fiziksel aktivitelere katılarak özgüven kazanmalarına yardımcı olduğunu ve gönüllülerin rehberliğiyle dayanışmanın güzel örneklerinin sergilendiğini vurguladı. Kızılırmak Deltası, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik açısından en zengin doğal alanlarından biri olarak, engelli bireylerin doğayla buluşmasını sağlayan önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak öne çıkıyor.