Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından kurulan kenevir ve ipek dokuma atölyesi, sadece üretim yapmakla kalmıyor, aynı zamanda kadın istihdamına da katkıda bulunuyor. Atölyede mevcut olan 21 dokuma tezgâhında, günde metrelerce kenevir ipinden kumaş üretilmektedir. Bu kumaşlar, tamamen doğal yöntemlerle elde edildiğinden kimyasal katkı maddesi kullanılmadan üretiliyor. Sağlıklı yapıları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle bu doğal kumaşlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmekte.
Kenevir, organik ve dayanıklı yapısı ile bilindiğinden, hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun talep görmektedir. Atölye, kadınların ekonomik hayata daha güçlü bir şekilde katılımını sağlamakta ve bu süreçte kadın istihdamına önemli bir destek sunmaktadır. Üretime katılan kadınlar, bu sayede kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanma fırsatı buluyorlar.
Atölyede üretilen ürünler arasında ceket, pantolon, elbise, etek, şal ve çanta gibi çeşitli giysiler yer alıyor. Unutulmaya yüz tutmuş dokuma sanatının yeniden canlandırılmasına da katkı sağlayan bu atölye, üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Satış Mağazası’nda, Saathane Meydanı’nda vatandaşların beğenisine sunulmaktadır.