Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için çalıştığı hastane önünde anlamlı bir eylem gerçekleştirildi. Sağlık çalışanları, Furtun’un çalışma masasına güller ve karanfiller bırakırken, aynı zamanda basın açıklaması yapıldı. 29 Mayıs 2015 tarihinde görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Furtun için, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane önünde bir basın toplantısı düzenlendi.
Etkinliğe katılan Furtun’un mesai arkadaşları, beyaz tişörtler giymiş olup tişörtlerin üzerinde Furtun’un fotoğrafı ve “Şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” yazısı yer aldı. Bazı sağlık çalışanları ise tişörtlerinde kanlı el izi taşıyordu. Furtun’un hastanedeki odasının bulunduğu koridora gül döküldü ve çalışma masası ile hasta sedyesi de güllerle süslendi.
Basın açıklaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bu esnada mesai arkadaşları gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Basın açıklamasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Opr. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesini kınayarak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarından duydukları endişeyi dile getirdi. Köksal, 'Sağlık ve Şiddet' kelimelerinin sıkça yan yana anılmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.
Köksal, sağlık çalışanlarının, hastalarına olan bağlılıklarını ve güvenlerini boşa çıkarmamak için özveriyle çalıştığını belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddetin yasal düzenlemelerle sona erdirilemeyeceğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının insanların hayatına saygı gösteren bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Köksal, tüm halkı dikkatli olmaya çağırdı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA