Samsun'da Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Yüzde 26,2

Samsun'da yapılan bir araştırmaya göre, yoksulluk ve sosyal dışlanma riski oldukça yüksek. TR83 Bölgesi'nde her dört kişiden biri bu riskle karşı karşıya.

Samsun'da Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Yüzde 26,2
Samsun'da yapılan bir araştırmaya göre, yoksulluk ve sosyal dışlanma riski oldukça yüksek. TR83 Bölgesi'nde her dört kişiden biri bu riskle karşı karşıya.
Google News'te Abone Ol

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "2025 Yaşam Koşulları Araştırması" sonuçlarına dayanarak, TR83 Bölgesi'nde yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında yaşayanların oranının yüzde 26,2 olduğunu açıkladı. Bu durum, bölgedeki ekonomik kırılganlığın ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Özdağ, Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya illerini kapsayan TR83 Bölgesi'nde, her dört kişiden birinin ekonomik zorluklar yaşadığını dile getirdi. Bu oran, bölgedeki sosyal sorunların derinleştiğini ortaya koymakta ve halkın alım gücündeki artışın bu veriler ışığında değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

Samsun'un tarımsal potansiyeline dikkat çeken Özdağ, Bafra, Çarşamba, Vezirköprü ve Ladik Ovaları gibi verimli tarım arazilerine sahip olmasına rağmen, vatandaşların giderek yoksullaştığını ifade etti. Bu durum, tarımda sağlanan üretim artışının yerel halkın refahına yeterince yansımadığını düşündürüyor.

Nüfusu yaklaşık 1 milyon 390 bin olan Samsun'da, 360 ila 400 bin emeklinin bulunduğunu belirten Özdağ, kentteki her üç haneden birinin emekli maaşına bağımlı olduğunu kaydetti. Emekli maaşlarının ortalama 24 bin ile 26 bin TL arasında olduğunu vurgulayan Özdağ, bu durumun geçim kaynağı açısından ne kadar önemli olduğunu açıkladı.

Özdağ, son iki yıl içinde özellikle Atakum ve İlkadım ilçelerinde kira bedellerinin yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdiğini, temel sebze ve meyve fiyatlarının ise son bir yılda yüzde 60-80 oranında yükseldiğini belirtti. Artan yaşam pahalılığının emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluklar yarattığını ifade eden Özdağ, bu durumun toplumdaki sosyal dengesizliği daha da derinleştirdiğini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin