Şanlı Türk Bayrağımız, Mersin'den Çanakkale'ye Uğurlandı

Ay yıldızlı bayrağımız diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesinde göndere çekilecek.

04 Mart 2021 Perşembe, 22:41
Şanlı Türk Bayrağımız, Mersin'den Çanakkale'ye Uğurlandı
-

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gençlerimizde var olan milli tarih şuurunun daha da geliştirilmesi, vatan ve bayrak sevgisinin pekiştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla ‘Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak’ etkinliği kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 7 bölgeden yola çıkan ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağımız, Mersin'den Çanakkale'ye uğurlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Akdeniz Bölgesi’nde bulunan tüm illeri dolaşacak Türk Bayrağı için Mersin’de devir teslim töreni düzenlendi.

Valilik’te pandemi kuralları içerisinde yapılan bayrak teslim töreninde Adana ilinden Nuriye Sıla Kayıklılar refakatinde Mersin’e getirilen Şanlı Türk Bayrağımız, ilimizi temsil eden Muhammed Kartal’ a teslim edildi.

Şanlı Türk Bayrağımızı teslim alan 9. Sınıf Öğrencisi Muhammed Kartal; “Rengini atalarımızın kanından almış bu Şanlı Bayrağın, ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan itibaren teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma, bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşime devredeceğime söz veriyorum.” dedi ve bayrağımızı öperek teslim aldı.

Bayrak teslim töreniyle ilgili konuşan Vali Ali İhsan Su, “Şanlı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıl dönümü ve Şehitler Günü kapsamında “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Şanlı Bayrağımızı Adana’dan teslim aldık, Antalya’ya teslim edeceğiz. 81 ilde eş zamanlı olarak 7 bölgeden yola çıkan ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağımız, 18 Mart'ta Çanakkale’ye ulaşmış olacak. Bu vesileyle bir kez daha vatanımız, milletimiz uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında Adana İlinden Mersin’e gelen Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağı, Akdeniz Bölgesini dolaşacak. Ay yıldızlı bayrağımız diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesinde göndere çekilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor