Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, dolandırıcılıkla ilgili operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, şüphelilerin telefonda kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşları dolandırdıklarını tespit etti.
Operasyon Detayları
Akçakale ilçesinde "Atıcı Evi" olarak bilinen adrese düzenlenen operasyonda, 3 cep telefonu, dijital incelemeyi engellemek için yakılmış 6 cep telefonu, dolandırıcılık kayıtlarının tutulduğu bir defter, sahte polis kimliği, sahte mahkeme kararı tutanağı, 5 USB bellek, 2 bluetooth kulaklık, 12 SIM kart, ruhsatsız av tüfeği, 44 kartuş, 44 av tüfeği şarjörü ve bir satır ele geçirildi.
Gözaltına alınan 5 şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" ve "2521 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adli mercilere sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerin tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderilmesini sağladı.