Etkinlik, Balıklıgöl Platosu içerisindeki Mevlid-i Halil (Dergah) Camisi önünde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı protestoda, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar kınandı. Grup adına açıklama yapan İbrahim Coşkun, dünya genelindeki zulümlere dikkat çekerek, "Irak’tan Libya’ya, Gazze’den İran’a, hep aynı alçaklık, hep aynı bahaneler ve benzer senaryolar çiziliyor. Zulme rıza zulümdür. Zalime karşı durmak ise imani, ahlaki ve insani bir sorumluluktur" dedi.
Coşkun, son dönemde İslam coğrafyasında artan saldırıların sadece bölgesel bir çatışma olmadığını, aynı zamanda küresel bir sömürü ve zulüm mekanizmasının parçası haline geldiğini ifade etti. Gazze, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran'a yönelik saldırıların, İslam ümmetinin onuruna ve birliğine yönelik açık bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. "Emperyalist barbarlık, Filistin’de, Bosna’da, Irak’ta, Afganistan’da, milyonlarca canı katleden zihniyet, coğrafyamızı bir açık hava mezarlığına çevirmek istemektedir" şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından grup, sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı. Bu tür eylemler, toplumda artan duyarlılığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
