Kaza, saat 12.00 sıralarında Sarıyer Çamlıktepe Mahallesi Dere Sokak’ta gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Ayhan Sayar yönetimindeki 34 GB 5517 plakalı kanal açma vidanjörü, sürücünün geri manevra yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kontrolden çıktı. Araç, yol kenarındaki demir korkulukları kırarak yaklaşık 3 metre yükseklikten bir gecekondunun üzerine uçtu. Olay sonrası çevredeki vatandaşlar, yaralı sürücü Ayhan Sayar’ı araçtan çıkararak sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralı sürücü, olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazada maddi hasar meydana gelirken, gecekondu sakinlerinin şehir dışında bulunması olası bir faciayı engelledi.
Görgü Tanıkları Olayı Anlattı
Kazayı gören Gönül Alkaya, “Yukarıdan hızla geldi. Nasıl olduğunu anlamadık. Bir anda aşağıya uçtu” diye ifade etti. Bir diğer tanık Abbas Özdağ ise, “Aracın yukarı çıkması gerekiyordu. Ancak geri geri kaydı. Frenleri tutmadı, ters olarak düştü. Ev sahibi şehir dışında, kendisine haber verdim. Sürücü hafif yaralanmıştı, beli incinmişti. Evin içinde bazı eşyalar zarar gördü” dedi.
Dilber Alkaya adlı mahalle sakini ise, aynı yerde sık sık kaza yaşandığını belirterek, “Sürekli bu yoldan arabalar uçuyor. Bu kaçıncı oldu. Kış aylarında daha çok oluyor. Burada durmaya korkuyoruz” şeklinde konuştu.
