Şarm El-Şeyh'te Gazze Ateşkes Müzakereleri Başladı

Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde başlayan müzakerelere MİT Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.

Şarm El-Şeyh'te Gazze Ateşkes Müzakereleri Başladı
Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde başlayan müzakerelere MİT Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.
Mısır medyası, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinin üçüncü turunun, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın yanı sıra Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Hasan Mahmud Reşad, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ile birlikte birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Görüşmelerin Ana Gündem Maddeleri
Müzakerelerin, ABD'nin sunduğu Gazze planının hayata geçirilmesine yönelik olarak yürütüldüğü belirtildi. Mısır’ın devlet yayın kuruluşu Al-Qahera News'in haberine göre, görüşmelerde esirlerin durumu, Gazze’ye yönelik saldırıların tekrarlanmaması taahhüdü, İsrail’in Gazze’den çekilme şartları ve Gazze Şeridi’ne insani yardım girişinin sağlanması konuları masaya yatırılacak.

Uluslararası Katılım ve Önemi
Ayrıca, müzakerelere ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile eski ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner'ın da katıldığı ifade edildi. Katılımcıların uluslararası bir platformda buluşması, müzakerelerin önemini artırıyor. Gazze'deki ateşkesin sağlanması için bu görüşmelerin kritik bir rol oynaması bekleniyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin