Seçer: " Atam, Sen Rahat Uyu, Bekçisiyiz Cumhuriyet’in "

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü’nde yüzlerce Mersinli’yle buluşup, 6,5 kilometrelik mesafeyi yürüdü.

25 Ekim 2020 Pazar, 23:43
Seçer: " Atam, Sen Rahat Uyu, Bekçisiyiz Cumhuriyet’in "
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yenişehir İlçesi’ndeki İnsu Yaylası’ndan başlayan ve orman yolundan devam eden yürüyüş, Çukurkeşlik Mahallesi’nde sona erdi. Varış noktasında yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Seçer, Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik getirdiğini vurgulayarak, “Bu kentin belediye başkanı olarak bütün vatandaşlarımı kucaklıyorum” dedi.
Yürüyüşe Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve yüzlerce Mersinli katıldı.

“Atam, sen rahat uyu, bekçisiyiz Cumhuriyet’in”
6,5 kilometrelik orman yolunda kadın, erkek, genç, yaşlı her yaştan ve her kesimden yüzlerce yurttaş, tek yürek halinde yürüdü. Başkan Seçer, yürüyüş güzergahında ve varış noktası olan Çukurkeşlik’te yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Mahalle meydanında yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer,“Yürüyüşümüzün ana teması Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet ve doğa yürüyüşü. Bu vesileyle de bundan 100 yıl önce, bir asır önce bizlere bu güzel vatanı, bu değerli yönetim şeklini kuran, hazırlayan, yeşerten, büyüten başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarına buradan saygıyla, hürmetle seslenmek istiyorum. Atam, sen rahat uyu, bekçisiyiz Cumhuriyet’in” dedi.

“Önce birbirimize çok sıkı sarılmak zorundayız”
Başkan Seçer, Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözüyle hareket ettiklerini ve Mersin’i gelişmiş, refah düzeyi yüksek bir kent halinde getireceklerini vurguladı. Mersin’in güneyinde Akdeniz’in kuzeyinde de dünyanın en yakışıklı dağları olan Toroslar’ın yer aldığını belirten Seçer, Mersin’de her kesimden insanın bir arada yaşadığını sözlerine ekleyerek, “Biz çok geniş, çok uzun bir maziye sahibiz. Hangi etnik yapıdan olursak olalım, geçmişten bugüne, geleceğe kaderimiz bir, geçmişimiz bir, bugünümüz bir, geleceğimiz bir. Bu bilinçle önce birbirimize çok sıkı sarılmak zorundayız. Bu şanlı al bayrağın altında Türkiye’yi dünyanın her noktasında bilinen, tanınan, güçlü bir ülke konumuna getirmekle sorumluyuz” diye konuştu.

“Bu kentin belediye başkanı olarak bütün vatandaşlarımı kucaklıyorum”
Cumhuriyet’in Türkiye Cumhuriyet topraklarında yaşayan yurttaşlara büyük kazanımlar sağladığına dikkat çeken Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu kentin belediye başkanı olarak bütün vatandaşlarımı kucaklıyorum. Siyasi görüşüne bakmaksızın, bölgesine, etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmaksızın tüm yurttaşlarımı bir baba şefkatiyle, bir abi sevgisiyle, bir kardeş sevgisiyle kucaklıyorum. Cumhuriyet bize birliği getirdi, beraberliği getirdi. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Yurttaşa, fakire, fukaraya sahip çıkmayı getirdi. Cumhuriyet kurumları getirdi, kadının hakkını getirdi. Eğitimi getirdi, laikliği getirdi. ‘İnsanlar hür bir şekilde istediği inanca, istediği sevdaya, istediği yaşam biçimine özgürce bağlanabilir, yaşayabilir, hayatını sürdürebilir’ dedi. Ama ortaklaştığımız bir nokta vardı. Laik Cumhuriyet, al bayrak ve Misak-ı Milli, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları. Hepimiz bu bilinçle çalışacağız, bu bilinçle vatanımıza, memleketimize katkı yapacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor