Seçer, Esnaf ve Sanatkarlara Seslendi: "Bizler Sizler İçin Varız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin iftar yemeğine katıldı.

27 Nisan 2022 Çarşamba, 14:45
Seçer, Esnaf ve Sanatkarlara Seslendi: "Bizler Sizler İçin Varız"
-

Her zaman esnaf, sanatkarlar ve odaların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Bizler sizler için varız. İnşallah, gelecek günler bugünlerden çok daha iyi olacak. Bu güçlü millet, birlik, beraberlik içerisinde olursa aşamayacağı hiçbir engel yok” diye konuştu.

Seçer: “Ramazan’ın bereketi, fazileti bu”

Programda, iftar duasının ardından okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Oruçların açılmasının ardından ise sofra duası edildi ve konuşmalara geçildi. Tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Burada esnaf kardeşlerimiz var. Bir çatı altında. Ramazan’ın bereketi ve fazileti bu. İnsanları bir araya getirebiliyor. Dini bayramlarımızın da geleneklerimizin de bu güzel ve özel özellikleri, birliğimize, beraberliğimize muazzam katkı sağlıyor, kuvvetlendiriyor. Mutluyuz, beraberiz” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Seçer, görüş ve parti farklılıklarının ilişkilerde kopukluk yaratmaması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda hareket ettiklerini kaydeden Başkan Seçer, “Bütün kardeşlerimizin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Bu bayrak altında dinimiz bir. Bakın iftarda bir araya geldik. Kur’anımız, kitabımız bir, Allahımız bir. Bizi ne ayırabilir? Bundan da öte değerler var mı? Bayrağımız bir. Biz bu ülke için çalışacağız” diye konuştu.

“Bizler sizler için varız”

Özellikle oda başkanlarının Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle ilişkilerinden memnun olmalarının kendilerine güç verdiğinden bahseden Başkan Seçer, “Bizler sizler için varız. Mersin zaten güzel ve zengin bir kent. Daha da zengin olalım. Herkes mutlu olsun. Fakir fukara kalmasın. Herkesin işi olsun, caddelerimiz, sokaklarımız tertemiz olsun, ihya olalım. Hepimizin arzusu bu. İnşallah, gelecek günler bugünlerden çok daha iyi olacak. Bu güçlü millet, birlik, beraberlik içerisinde olursa aşamayacağı hiçbir engel yok. Ben buna canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı. Davet için teşekkürlerini ileten Başkan Seçer, “İnşallah her Ramazan’da, her özel günde beraber oluruz, neşeyle, daha nice günleri beraber geçiririz. Şimdiden bayramınızı da kutluyorum. Nice nice güzel, huzurlu bayramlar olsun” dedi.

“Ortak paydada birleşiyoruz”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesi gerektiğini belirterek, “Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun, doğduğu yer, geldiği memleket neresi olursa olsun artık burada ortak paydada birleşiyoruz” dedi.

Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, bu tarz ortamların birliği ve beraberliği güçlendirdiğini ifade ederek, “Bugün de hem kamu yöneticileri olarak hem yerel yöneticiler olarak, toplumumuzun en önemli kesimini, en geniş kesimini oluşturan esnaflarımızla bir araya gelmek nasip oldu” dedi.

“Türkiye’nin her yerinde bu tabloların oluşması gerekiyor”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin’deki iş hayatını çekip çeviren, istihdamı sağlayan, taşın altında eli olan bizler ve bizlerin önünü açan, bizlerin rahat çalışmasını sağlayan Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamımız. Harika bir ortam. Hep böyle bir arada olmak gerçekten Mersin’de Türkiye’de özlediğimiz bir tablo. Türkiye’nin her yerinde bu tabloların oluşması gerekiyor” diye konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise “Mübarek Ramazan ayı, hepimizin yardımlaşmayı, dayanışmayı en üst seviyeye çıkardığımız bir ay. Biz de teşkilat olarak ilimizin her köşesinde bu ve buna benzer iftarlarımızı tertip ettik ve sağ olsun her bulunduğumuz yerde de belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız katkı sundular, ekmeğimizi hep beraber paylaştık, bölüştük” diye konuştu. Dinçer ayrıca, her zaman yanlarında yer alan, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların çözümü noktasında destek sağlayan Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel, kooperatifin 1994 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Geçen günler içerisinde birçok değerli esnaf arkadaşlarımızı kaybettik. Pandemi döneminde de birçok çalışma arkadaşımızı kaybettik. Bugün dedik ki bu mübarek günde, ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkârımıza, geçmişlerine bir dua edelim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Nevzat Değirmencioğlu
12:48
28 Nisan 2022 Perşembe
Önce fatih kaban köprüsü nün asansörleri açın vahab başkan lütfen kaç zamandır beklenen köprü açılmadı
85.107.86.129
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı