Seçer: "Her Şeyiyle Yeni Bir Mersin İnşa Etmemiz Lazım"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in 5 yıllık yol haritasını çizmek için bugüne kadar yapılan toplam 16 çalıştayın derlemesi niteliğindeki Stratejik Plan Çalıştayı’na katıldı.

06 Ağustos 2019 Salı, 18:50
Seçer: "Her Şeyiyle Yeni Bir Mersin İnşa Etmemiz Lazım"
-

Çalıştayların katılımcı demokrasi adına önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersin’in bütün renkleri burada. Katılımcı demokrasi adına önemli bir faaliyet gösterdiğimizi düşünüyorum. En azından söylediğimiz gibi demokrasinin kurumlarıyla, kurallarıyla işletildiği bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Gerçekten demokrasiyi içselleştirip, yönetim anlayışımızda, toplumun her kademesinde hâkim kılmaya çalışıyoruz. Mersin’in kaderini çiziyoruz” diye konuştu.
Seçer, çalıştaylarla güzel bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Bundan sonra ete kemiğe bürünecek ve yol haritamız belli olacak. Beş yıl sonra ortaya bir başarı çıktığı zaman burada her birinizin katkısı olacak. Birlikte çok yol yürüyeceğiz. Önümüzdeki süreçlerde böyle çalışma gruplarında, farklı ortamlarda beraber olacağız. Bugüne kadar çalışmalara katılan, emek veren tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in 5 yıllık yol haritasını çizmek için bugüne kadar gerçekleştirilen toplam 16 çalıştayın derlemesi niteliğindeki Stratejik Plan Çalıştayı’na katıldı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenerek, kentte yaşayanları ortak bir noktada buluşturmayı hedefleyen çalıştayda, Başkan Seçer’in eşi Meral Seçer de yer aldı.
Başkan Seçer, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinesinde 2020-2024 dönemini kapsayan Stratejik Plan hazırlama çalışmaları kapsamında düzenlenen 16 çalıştay ve 26 toplantının derlemesi niteliğindeki çalıştayda konuşarak, değerlendirmelerde bulundu. Yapılan çalıştayların katılımcı demokrasi adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Mersin’in bütün renkleri burada. Katılımcı demokrasi adına önemli bir faaliyet gösterdiğimizi düşünüyorum. En azından söylediğimiz gibi demokrasinin kurumlarıyla, kurallarıyla işletildiği bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Gerçekten demokrasiyi içselleştirip, yönetim anlayışımızda, toplumun her kademesinde hâkim kılmaya çalışıyoruz” dedi.
“Mersin’in kaderini çiziyoruz”
Bugüne kadar 16 çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade eden Seçer, “Bugün yaptığımız son çalıştaya artık çalışmaların son halini verme çalıştayı diyelim. Ayrıca 26 toplantı, 832 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü katıldı. Bu önemli bir paydaş sayısı. 1800 civarında öneri, 30 çalışma grubu ve 1654 katılımcının fikirleri ile ortaya çıkacak sonuçlar, Mersin’in gelecekteki 5 yılının kaderinin çizilmesi için önemli. Gerçekten Mersin’in kaderini çiziyoruz. Gerçek bir tabloyu ortaya koymak lazım. Ona göre de bir yol haritası çizmemiz gerekiyor” dedi.
Gerçekleştirilen çalıştaylardan Kadın Daire Başkanlığı önerisinde olduğu gibi önemli sonuçlar çıktığını katılımcılarla paylaşan Seçer, “Biz bu çalıştaylardan önemli sonuçlar çıkartıyoruz. Gerçekçi işler yapacağız, yapmak zorundayız. Bir örnek vermek istiyorum. Kadın ve Çocuk Çalıştayı’ndan çıkan sonuçla biz bu daire başkanlığının ismini ve konseptini değiştirdik. Mevcut Türkiye koşullarında ayrı değerlendirmek ve kadını çocuğuna eklemlendirmemek lazım. Bu daha da iyi bir yaklaşım olur. Makul ve doğru bir değerlendirme gördüğüm için bundan sonraki süreçte Kadın Daire Başkanlığı olarak ele alacağız. Eylül ayında belki de olağanüstü toplantı yaparsak Meclis Toplantısı’nda daire başkanlığımızı artık bir zemine oturtmuş olacağız” diye konuştu.
“Beraber emek vermek, beraber terlemek zorundayız”
Çalıştaydan edindikleri bilgileri yeni yol haritalarında kullanılacağını ifade eden Seçer, “Çok işimiz var, çok iş yapmak zorundayız. Bizim başarılı olmamız lazım. Biz bu 5 yılı beraber yürüteceğiz. İşiniz burada bitmiyor. Sonuçta iyi bir tablo ortaya çıkacaksa hepimiz bundan övünç duyacağız. Cıvıl cıvıl bir kentte yaşayacağız, tertemiz sokaklarımız olacak. Çocuklarımızın iş kaygısı olmayacak, kurda, kuşa, böceğe saygımız olacak, duaya saygımız olacak. Her taraftan müzik sesleri gelecek, kültür, sanat, huzur, barış, kardeşlik olacak. Hepimiz ortaklaşa, beraber emek vermek, beraber terlemek zorundayız. Benim size tepeden bakacak işim yok. Sizleri kucaklamak, bütün renkleri kucaklamak zorundayız” dedi.
“Her şeyiyle yeni bir Mersin inşa etmemiz lazım”
Başkan Seçer, çalıştayların uygulamaya konulması, izlenmesi, denetimi konularında değerlendirme yapılmasının önemine değinerek, “Herkesin mutlu olacağı, sanayisi, tarımı, sosyal yaşantısı, sanatı, sporu ve kültürüyle, her şeyiyle yeni bir Mersin inşa etmemiz lazım. Buralara Stratejik Plan’da konuştuklarımızla geleceğiz. Bu noktalara nasıl ve ne şekilde, hangi kaynaklarla ulaşacağız, nereden ek kaynak yaratabiliriz, en akılcı yöntemle istediğimiz sonuca nasıl ulaşabiliriz konusunu değerlendireceğiz ve bir sonuca bağlayacağız. Rapora döktükten sonra harfiyen uygulayacağız. Belirli prensipler çerçevesinde 5 yılı geçireceğiz” diye konuştu.
“Kapsayıcı ve kucaklayıcı olacağız”
Prensiplerle ve katılımcı demokrasi anlayışıyla yönetim şekli benimsediklerini ifade eden Seçer, “Belli prensiplerimiz var. Bir tanesi kapsayıcı ve kucaklayıcı olacağız. Bunu benim yaptığım gibi tüm çalışma arkadaşlarımın yapma zorunluluğu var. Bu konuda çok hassas olacağız. Gelecek beş yılda bu belediyede insanlar siyasi görüşünden, etnik yapısından, mezhebinden dolayı asla ikinci sınıf insan muamelesi göremez. Bunu bir insanlık suçu olarak değerlendiririm. Adil ve eşit hizmet götüreceğiz. İnsanlar benim partime oy vermedi diye cezalandırma gibi bir durumla karşı karşıya bırakılmamalı. Herkesin bu ülkenin bir vatandaşı olduğu bilinciyle Tarsus’a da, Anamur’a da, kırmızıya, beyaza, sarıya ve maviye de aynı hizmeti götürmek zorundayız” dedi.
“Geçmiş döneme ait soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız”
Önceki döneme ait kamuoyundaki bütün şaibeli işleri, işlemleri, eylemleri denetime açtığını katılımcılarla paylaşan Başkan Seçer, “Zaman zaman kamuoyunda, meclis toplantılarında sanki eski yönetimin ortaya koyduğu bazı olumsuz işlerin üstünü örtüyormuş gibi bir algı var. Bu biraz siyaseten de pişirilip pişirilip, getirilip kamuoyunun önüne konuyor. Önümüzdeki süreçte belediyemizin geçmiş döneme ait bütün yaptığı denetimleri, soruşturmaları ve elde ettiğimiz bulguları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda bize haksız eleştiriler getirenlere ya da suçlamalarda bulunanlara bir müddet daha beklemelerini rica ediyorum. Kısa süre sonra da yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağımızı buradan söylemek istiyorum” dedi.
“O su sizlere hizmet olarak akacak”
Konuşmasının sonunda hem çalıştaylar, hem de sergileyecekleri yönetim anlayışı ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, şunları söyledi:
“İsrafı önlüyoruz. Musluk son derece yüksek bir debi ile kovayı doldurmaya çalışıyor ama altta delik vardı. Aldığımız önlemlerle delikleri kapamaya çalışıyoruz. Göreceksiniz çok kısa süre içerisinde kovadaki su miktarı kendiliğinden yükselecek ve o su da sizlere hizmet olarak akacak. Dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılıkla bakıyoruz. Kadınlara, çocuklara, özel bireylerimize, hayvanlara farklı bir bakış açımız olacak. Onları önceleyen, koruyan bir belediyecilik anlayışıyla 5 yılımızı en iyi şekilde tamamlayacağız. Çalıştaylarımızla güzel bir süreç geçirdik. Bundan sonra ete kemiğe bürünecek ve yol haritamız belli olacak. Beş yıl sonra ortaya bir başarı çıktığı zaman burada her birinizin katkısı olacak. Birlikte çok yol yürüyeceğiz. Önümüzdeki süreçlerde böyle çalışma gruplarında, farklı ortamlarda beraber olacağız. Bugüne kadar çalışmalara katılan emek veren tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Bugüne kadar yapılan çalıştay raporları görüşüldü
Çalıştayda, daha önce gerçekleştiren çalıştay ve toplantı raporlarının yanı sıra 2020-2024 döneminde yapılması planlanan faaliyetler de değerlendirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim beyannamesinin de görüşüldüğü çalıştayda, katılımcılar tarafından paydaş beklentileri raporu, birim faaliyetleri ve seçim beyannamesi dikkate alınarak, Stratejik Plan’a esas teşkil edecek öncelikli faaliyet ve hizmetlerin belirlenmesi hedeflendi.
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinesinde 2020-2024 dönemini kapsayan Stratejik Plan hazırlama çalışmaları kapsamında 16 çalıştay ve 26 toplantı düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”