Seçer: "Romanlar’ın Yaşam Şartlarını Düzeltmek Zorundayız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Roman vatandaşlarla buluşmasında, Belediye’den siyasi gerekçelerle işçi çıkarıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

07 Aralık 2019 Cumartesi, 10:20
Seçer: "Romanlar’ın Yaşam Şartlarını Düzeltmek Zorundayız"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Roman Buluşması’na katıldı. Belediye’den siyasi gerekçelerle işçi çıkarıldığı iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Belediyemde çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun. Belediyemizin kapısı herkese açık. Çalışacak, katkı sunacak, aldığı maaşı hak edecek tüm vatandaşlarıma Belediye’nin kapısı açık” dedi.

Ali Daylam, Seçer’i tebrik etti

Büyük Roman Buluşması’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, “Yerel seçimlerde vizyon sahibi, derinliği olan belediye başkanları seçildi. Vahap Seçer, 8 Mart’ta bizi ziyaret etti. ‘8 Nisan’da Dünya Romanlar Günü’ne katılır mısınız?’ dedik, ‘Katılırım’ dedi. 8 Nisan’da mazbatayı aldılar ve Romanlar Günü’ne katıldılar, tebrik ediyorum” dedi.

Romanlardan Seçer’e sevgi gösterisi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de kürsüye “En büyük başkan bizim başkan”, “Romanlar seninle gurur duyuyor” sloganları arasında geldi.
Federasyon Başkanı Ali Daylam’ın sözleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Seçer, “İnşallah bu söylemleri devam ettirecek hizmetler yaparız. Siyasette insanların gönlüne girmek önemli. Çok güzel bir kentte yaşıyoruz. Romanız, Arabız, Kürdüz ama Allah’ın bir kuluyuz. Bu topraklarda yaşıyoruz. Geçmişten bugüne kader birliği yaptığımız, aynı havayı soluduğumuz, aynı suyu içtiğimiz kardeşlerimizle beraber yürümek, beraber dertlenmek, beraber mutlu olmak zorundayız” dedi.

Seçer: “Bir sorununuz olduğunda, bunu sosyal hak olarak talep edin”

Romanlar’ın hem kendilerine ait sorunları olduğunu, hem de ülkenin sorunlarından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Romanlar, yoksulluk içinde yaşayan bir kesim. Onu kabul ediyorum. Ama Türkiye’de farklı kültürlerden milyonlarca insanın da aynı koşullarda yaşadığını unutmamak lazım. Bizim için fakir fakirdir. Ayrım yapamayız ya da kendi kültürünü yaşatmak isteyen kimse biz ona saygı duymak zorundayız. Sosyal hukuk devleti ilkelerinden biri, insanlar arasında ayrım yapmamak, onları kucaklamak, babası olmayana baba olmak, hastası olana doktor olmak, evini temizleyemeyenin evini temizlemek. Devlet olmak budur. Bir sorununuz olduğunda, bunu sosyal hak olarak talep edin. Bunlar lütuf değil” diye konuştu.
Roman vatandaşlara birlik olmaları çağrısında bulunan Seçer, “Romanlar’ın kendi içinde birlik olması lazım. Ali, Veli diye ayırmayın. Ortaklaşın. Elbette benim partimi, beni desteklemenizi isterim. Bu doğaldır. Diğer partiler de bunu ister. Ama siz güç birliği yaparsanız hangi siyasi parti olursa olsun iktidar olan yapı sizin taleplerinize kulak vermek zorunda kalır. Parçalanırsanız taleplerinizin de tesir gücü azalır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Roman vatandaşlar arasındaki iletişimin daha hızlı ve etkili olması için Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in bu işle görevlendirildiğini kaydeden Başkan Seçer, acil sorunların çözülmesi için görüşmelerin, çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Seçer: “Kapımız size açık”

Birleşmiş Milletler ile yaptıkları temas sonucunda Roman vatandaşların da yararlanacağı toplum merkezini hayata geçirmek için çalıştıklarını, Roman çocukların eğitime kazandırılması için projeler geliştirildiğini ifade eden Başkan Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:“Mersin’deki dezavantajlı gruplar bizim dönemimizde daha rahat edecek dedik. Kadınları, çocukları önemsiyoruz. Dezavantajlı olmak ortalama imkanlardan faydalanmamak. Ortalama bazı güce ya da imkanlara sahip olmamak ya da olumsuzluklardan etkilenmek. Bunların ilk çarptığı kitleler kadınlar, çocuklar. Bütün olumsuzluklardan etkilenen kadınlar ve çocuklar. Bunları Roman, Kürt, Çerkez diye ayırmıyoruz. Bunu defaatle söylüyorum. Mersin’de güzel şeyler yapmak istiyoruz. Sorunların sahiplerini de işin içine katarak yapmak istiyoruz. Romanlar’ın sorunları var. Yaşam koşulları çağa uygun değil, insanlığa uygun değil, izana uygun değil. Bunu değiştirmek zorundayız. Siz isterseniz her şey olur. Siz ucundan tutarsanız her şey olur. Kapımız size açık. Belediye ile işbirliği yapın. Biz yasalar dahilinde her türlü sorununuzu çözmeye hazırız.”

Seçer: “Kadın istihdamında yeni bir sayfa açtık”

Başkan Seçer, belediyenin siyasi gerekçelerle işçi çıkardığı yönündeki iddialara da yanıt vererek, şunları söyledi:“Kadın istihdamında yeni bir sayfa açtık. Romanlar’ın durumunu da inceledik. Günü birlik çalışan, sosyal güvencesi olmayan yüzde 96,5. Tablo vahim. İş yok, sosyal güvence yok. Düzenli bir maaş eve girmiyor. Kadın istihdamına önem veriyoruz. Bunu da lafta bırakmıyoruz. 26 daire başkanı içinde 8’i kadın. Bu sayı artacak, eksilmeyecek. 150 kadın eleman alacağız. Binlerce insan müracaat etmiş ve mülakatı üç güne bölmek zorunda kaldık. Mülakatta insanları testten geçirmiyoruz. Açıkça söylüyorum, belediyemde çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun. Belediyemiz’in kapısı açık. Çalışacak, katkı verecek, aldığı maaşı hak edecek tüm vatandaşlarıma Belediye’nin kapısı açık. Partizanlık yapılıyor, siyasi nedenlerle işçi çıkarılıyor diyenlere aldırmayın.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor