Seçer: "Sadece Türkiye’nin Değil Hem Ortadoğu’nun, Hem Dünyanın Saygın Fuar Alanlarından Birini Gerçekleştirebiliriz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk kez düzenlenen “Mersin Kozmetik, Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı”nın açılış törenine katıldı. Başkan Seçer, planlanan yeni fuar alanı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

03 Ekim 2020 Cumartesi, 15:45
Seçer: "Sadece Türkiye’nin Değil Hem Ortadoğu’nun, Hem Dünyanın Saygın Fuar Alanlarından Birini Gerçekleştirebiliriz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çok daha geniş bir alanda, uluslararası misafirleri ağırlayabilecek, sadece Türkiye'nin değil hem Ortadoğu'nun hem dünyanın saygın fuar alanlarından birini gerçekleştirebilecekleri belirten Başkan Seçer, “Bu görev başta bize, Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Tabii ilçe belediyelerimizin de, merkezi yönetimin de önemli katkılarıyla bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.
Açılışta, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Holding Fuarlar Genel Müdürü Alkan Usta, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri yer aldı. Fuar, 3-6 Ekim 2020 tarihleri arasında Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.

“Türkiye'nin değil hem Ortadoğu'nun, hem dünyanın saygın fuar alanlarından birini gerçekleştirebiliriz”
Seçer, açılışta yaptığı konuşmada yeni fuar alanı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Çok daha geniş bir alanda, uluslararası misafirleri ağırlayabileceğimiz, bütün müştemilatıyla, bütün o kompleks içerisindeki yapısıyla, alt yapısıyla, üst yapısıyla sadece Türkiye'nin değil hem Ortadoğu'nun hem dünyanın saygın fuar alanlarından birini gerçekleştirebiliriz. Bu görev başta bize, Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Tabii ilçe belediyelerimizin de, merkezi yönetimin de önemli katkılarıyla bunu gerçekleştirebiliriz. Böyle de bir düşüncemiz var, şu anda üzerinde çalıştığımız bir proje” diye konuştu.
CNR gibi Türkiye'de fuar sektörünün tartışılmaz duayeni bir kuruluşun Mersin’de fuar düzenlemesinin önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Mersin, ticari olarak da, sosyal olarak da, kültürel olarak da, tarihi olarak da aklınızda yaşama dair ne varsa her konuda parmakla gösterilecek bir coğrafya” dedi.

“İnsanları Mersin’e çekmenin yollarından bir tanesi fuar etkinlikleri”
Seçer, tarih, arkeoloji bilincinin Türkiye'de eskiye dayanmadığını ama Mersin’de 25 yıldır Arkeoloji Günleri etkinliğinin düzenlendiği ifade ederek, “İşte Mersin böyle bir yer. Çünkü gerçekten bir açık hava müzesi hüviyetinde, on binlerce yıldır bir sürü medeniyeti, semavi dinleri bünyesinde barındırmış bir kent. İnsanları buraya çekmenin yollarını bulmak gerekiyor. İşte bir tanesi fuar düzenlemeleri, fuar etkinlikleri. Ancak onların da buraya rahat ulaşımını sağlamamız gerekiyor. Mersin bu konuda çok da imkanlar sunuyor” dedi.

“Çukurova Uluslararası Havaalanı’nın başına gelmeyen kalmadı”
Seçer, Çukurova Uluslararası Havaalanı’ndan da bahsederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Uluslararası havaalanı çok önemli. Biz şu anda Adana Şakirpaşa Havaalanı’ndan faydalanıyoruz. Uluslararası bir havaalanı değil ama tabii bizi, yükümüzü çeken bir havaalanı. Bunun daha büyüğü, yapılmakta olan Çukurova Uluslararası Havaalanı. Kargo taşımacılığına da müsait ama başına gelmeyen kalmadı. Çok büyük talihsizlikler yaşadı. Umut ediyorum, yerel yönetimler, merkezi yönetim, iktidar, muhalefet, bunun ayrımı olmaksızın biz yöneticiler, idareciler bu işi dört elle tutup, sarılıp kotarmamız lazım. Tabii ki iş örgütleri, meslek odaları özellikle burada Ticaret ve Sanayi Odası var, MESİAD var, yine kuruluşları bir arada toplayan STK’lar var, odalar var. Beraberce bu konuların üzerinde çalışmaları sürdüreceğiz. Çünkü çalışıyoruz, çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Hem ülkemiz bunu hak ediyor, hem güzel insanlarımız bunu hak ediyor.”

Seçer, Mersinliler’i fuara davet etti
Eşi Meral Seçer’in de fuarı gezmek istediğini söyleyen Seçer, “İşte mesajı alın. Kadınların güzellik konusunda zaafiyetleri var, bunu tartışmasız kabul ediyoruz. Türkiye'de de 2 milyar dolar düzeyinde bir sektör oldu, arkadaşlarım bana aktardı. Gerçekten önemli bir ticari alan. Buradan Mersinimiz’in güzel kadınlarını, kardeşlerimi fuara davet ediyorum. Tabii ki mesafe, maske, hijyen konusuna da riayet ederek, hem fuarımızı şenlendirsinler, hem de kendilerine güzel bir alışveriş imkanı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer, açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte “Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek, açılış kurdelesini kesti. Seçer, daha sonra tüm stantları gezerek, katılımcılarla buluştu ve sohbet etti.

Fuar, 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek
Akdeniz Bölgesi’nin en büyük güzellik fuarı olarak nitelendirilen Mersin Kozmetik, Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı, yeni normale dönüş kriterleri kapsamında gerekli tüm önlemler ile kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından; Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD), Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası (MERBEK), Mersin Güzellik Uzmanları Derneği (MERGUD) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, 3-6 Ekim’de Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor. 200’ün üzerinde yerli ve yabancı markanın saç bakımından bebek kozmetiğine, estetikten kuaför bakımına kadar birbirinden özel ürünlerin tanıtılacağı fuar, 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Mersin ve çevre iller olmak üzere Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin dikkatini çeken fuar, 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunan Türk güzellik ve kozmetik sektörünü bir araya getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor