Seçer: "Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Sağlık Hizmetleri Veriyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Dişhekimleri Odası tarafından düzenlenen “12. Çukurova Dişhekimliği Günleri”ne katıldı.

05 Ekim 2019 Cumartesi, 09:22
Seçer: "Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Sağlık Hizmetleri Veriyoruz"
-

Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanındaki hizmetlerini daha iyi noktalara götüreceklerini vurgulayan Seçer, “Biz hizmetlerimizi, aldığımız noktadan çok daha iyi noktalara götürmek istiyoruz. Sosyal güvenceden yoksun yurttaşlarımıza da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz” dedi.
Diş sağlığı alanında gezici sağlık ekiplerinin bulunduğunu anımsatan Başkan Seçer, “Özellikle Mersin’in kırsal mahallelerine tam donanımlı araçlarımız vasıtasıyla ağız ve diş sağlığı konusunda hizmetler sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Dişhekimleri Odası tarafından düzenlenen “12. Çukurova Dişhekimliği Günleri”ne katıldı.
Programda konuşan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanındaki hizmetlerini daha iyi noktalara götüreceklerini vurgulayarak, Büyükşehir’in ağız ve diş sağlığı konusunda vermiş olduğu hizmetleri anlattı. Seçer, “Biz hizmetlerimizi, aldığımız noktadan çok daha iyi noktalara götürmek istiyoruz. Sosyal güvenceden yoksun yurttaşlarımıza da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz” dedi.
“Bu toplantılar akademik bir takım aktarımları, yeni gelişmeleri içeriyor”
Marehan Otel’de gerçekleştirilen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, Mersin Dişhekimleri Odası Başkanı Naciye Güleç Gök, Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ve farklı şehirlerden Mersin’e gelen oda başkanları katıldı.
Başkan Seçer, yapılan toplantıların sektörün gelişmesine katkı sağlaması açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bundan önce 11 toplantı yapılmış ve bu toplantılar akademik bir takım aktarımları, yeni gelişmeleri içeriyor. Sahada olan bazı gelişmelerin değerlendirildiği ve bundan sonraki süreçte de bu sektörde sağlanacak ilerlemelerin ortaya çıktığı toplantılar. Mersin’de olması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.
“Sosyal güvenceden yoksun vatandaşlarımıza sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz”
Büyükşehir Belediyesi olarak diş sağlığı alanında yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaşan Başkan Seçer, “Sağlık Dairemiz ve Engelliler Dairemiz marifetiyle ağız ve diş sağlığı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bizden önceki yönetimde elbette ki bu alanda önemli çalışmalar olmuş ama biz bu hizmetleri aldığımız noktadan çok daha iyi noktalara götürmek istiyoruz. Gezici sağlık ekiplerimiz var. Özellikle Mersin’in kırsal mahallelerine tam donanımlı araçlarımız vasıtasıyla ağız ve diş sağlığı konusunda hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Sosyal güvenceden yoksun yurttaşlarımıza da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz ” diye konuştu.
“Bundan sonraki süreçte sağlık alanında işbirlikleri devam edecek”
Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Burada önemli bir nokta var. Sizlere de teşekkür etmem gerekiyor. 2016 yılında daha önceki belediye yönetiminde Mersin Diş Hekimleri Odamız’la bir protokol imzalanmış. Bunlar önemli, değerli çalışmalardır. Sizlere çok teşekkür ediyorum bundan sonraki süreçte de bu çalışmaları sürdüreceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.
Şehit ve gazi aileleri için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti sürecek
Mersin Rotary Kulübü ile iş birliği içerisinde şehit ve gazi aileleri için ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceklerini aktaran Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Belediye olarak bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine gidiyoruz. Bir tanesi de Mersin Rotary Kulübü. 2019-2020 döneminde bir protokol ile şehit ve gazi ailelerine de koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verme çalışmalarını yapıyoruz. Bunun gibi daha birçok STK’larla umut ediyorum işbirlikleri yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarımız devam edecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı