Seçer, Tarsus Şoför Esnafının Derdine Derman Oldu

Tarsus Ulaşım A.Ş' nin yıllardır yaşadığı araç sorununa derman olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kooperatif Başkanı Musa Aydın ve yönetimini ziyaret etti.

05 Kasım 2022 Cumartesi, 13:22
Seçer, Tarsus Şoför Esnafının Derdine Derman Oldu
-

Destekten dolayı memnuniyetini dile getiren toplu taşıma esnafı, Başkan Seçer'e teşekkür etti.

Aydın: “Vahap Başkanım sayesinde sorunumuz çözülüyor”

Başkan Seçer’e, üyelerine nefes olacak destekten dolayı teşekkür eden Kooperatif Başkanı Musa Aydın, kendilerine sunulan fırsatla araçlarını küçülterek, giderde avantaj sağlayacak hizmete bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Aydın, “Bu projeye geçme aşamasında bize en büyük katkısı olan Vahap Başkanım ve yetkili tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu üyelerin yıllarca çektiği bir eziyet vardı. İnşallah Vahap Başkanımın sayesinde, bu sorun çözülüyor. Tarsus'ta 30 küsur hattımız var, 64 araçla çalışıyoruz. Araçlarımız model olarak eskiydi. Yakıt tüketimi çoktu. Biz bunları Başkanımıza söylediğimizde, sayımızın yetmediğini de söyledik. 'Bu projeye geçersek belki bir ekmek yeriz' dediğimizde, 'Bizim eğer size bu şekil bir katkımız olacaksa neden olmasın' dedi. Nihayetinde UKOME'den kararlarımız da geçti. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Seçer: “Kararlar hem kooperatifleri, hem de vatandaşı memnun etmeli”

Tarsus’tan Anamur’a kadar çok sayıda toplu taşıma kooperatifi olduğunu, 2,4 milyonluk şehirde, Büyükşehir’in toplu taşıma araçlarıyla günlük 150 bine yakın yolcu taşındığını kaydeden Başkan Seçer, “Şimdi toplu taşıma, belediyeler için bir ticari mesele değil, biz tüccar değiliz. Biz de devreye gireriz, hatta yıllık bütçeden belli bir pay da destek verir, kentin toplu taşımasına katkı yaparız” ifadelerini kullandı.

Mersin’de ilk kez 13 ilçeden 100’den fazla toplu taşıma kooperatifi başkanını bir araya toplayarak sorunlarını dinlediğini ve çözüm için bir adım attıklarını hatırlatan Başkan Seçer, “Bir şeylerin değiştiğini görün istedim. Biz Belediye olarak size düşman falan değiliz. Kararları beraber alalım dedik. Alınacak karar sizi üzmesin, ama siz de beni üzmeyin ki vatandaşımın karşısında mahcup duruma düşmeyeyim. Neticede bizim de vatandaşa karşı sorumluluğumuz çok ağır” diye konuştu.

“Hayatımın hiçbir döneminde insanları sınıflandırmadım”

Kendisine yönelik birçok engelleme olduğundan da bahseden Başkan Seçer, bu engellemelere rağmen işini gereği gibi ve ayrım yapmadan yaptığını ifade ederek, “Burası Tarsus. Biz buranın kültürüyle yetişmiş insanlarız. Biz iç içeyiz, beraberiz. Biz hayatımızın hiçbir döneminde insanları partilerine göre sınıflandırmadık. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Aynı evde bile farklı siyasi görüşte kardeşler var. Biz bunları düşmanlaştıramayız. Hele ki bir belediye başkanı hiç yapamaz. Çünkü, Belediye Başkanı keskin ideolojik olamaz. Ben CHP’liyim, bununla övünürüm, o ayrıdır. Ama benim her uygulamamda CHP’liliği ön plana çıkarmam, ayrımcılık yapmam, bunlar olmaz” dedi.

Oda, birlik ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli diyalog halinde olduklarını söyleyen Başkan Seçer, “Bizim toplu taşıma kooperatifleriyle hiçbir problemimiz olmuyor. Bizim anlayışımız, sorunları diyalog yoluyla çözmek. Çalışma arkadaşlarımla da ilgili bir şikayet gelmez. Çünkü bu belediyenin bir kültürü var” ifadelerini kullandı.

“Ben vatandaşlarımın medeni bir kentte yaşamasını istiyorum”

Desteklerle araçları küçültmeye giden kooperatif üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulunan Başkan Seçer, “İnşallah bereketli işler yaparsınız. İnşallah bundan sonra da beraberce güzel şeyler yaparız. Bizim şu anda burada 68 tane otobüsümüz var. Şu anda faal olan 40 otobüsümüz var. 41 tane daha gelecek. Biz toplamda 272 otobüs aldık. Ben vatandaşlarımın medeni bir kentte yaşamasını istiyorum. Toplu taşıma araçlarının havalandırması olacak, temiz olacak, şoför nezaketli olacak. Yolculuk edenleri ailesinden birisi gözüyle görecek. Biz bu konuda çok titiziz. Sizden de ricam, vatandaşlarımıza iyi davranın” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”