Seçer’den Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

07 Mart 2020 Cumartesi, 16:15
Seçer’den Dünya Kadınlar Günü Mesajı
-

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“8 Mart, tüm dünyada kadınların; kendilerini ailede, toplumda, siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda eşit birey olarak görmeyen zihniyete karşı çıktığı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için taleplerini dile getirdiği mücadele ve dayanışma günüdür.
Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de kadınlar, ne yazık ki hala hak ettikleri yerin çok gerisindedir. Çalışma yaşamı içinde ucuz iş gücü olarak görülen, birçok iş alanında çalıştırılmayan, eğitimden, toplum yaşantısından alıkonulan kadınlar; şiddet ve taciz sarmalı içinde yaşamak zorunda bırakılmaktadır.
Oysa ki bir toplumun gücü, kadınlarına verdiği değer ile doğru orantılıdır.
Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, hayatı paylaştığımız kadınlarımıza karşı üzerimize düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. ‘Önceliğimiz kadınlar olacak’ diyerek, kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na sahip sayılı belediye arasında yerini alan Mersin Büyükşehir Belediyemiz, örnek çalışmalar geliştirmektedir.
Kadınların toplumsal hayat içinde istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra, desteklediğimiz kadın kooperatifiyle çok sayıda kadınımız doğrudan üretime katılmaktadır. Ayrıca, daire başkanlığımız bünyesindeki gönüllü kadınlarımız ve 13 ilçemizde yaşayan kadınlarımızla el birliği ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Kadın danışma merkezlerimizde Mersinli kadınlarımıza alanında uzman kişilerin de desteğiyle pek çok konuda yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Ayrıca kırsal mahallelerimizdeki kadın ve genç kızlarımıza ekonomik kazanç elde etmelerinin yolunu açarak, onların sosyal hayata daha fazla katılmalarına ve aktif bireyler olmalarına öncülük ediyoruz.
Personelimizle imzaladığımız toplu iş sözleşmesine aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet suçlarına karışanların mazeret göstermeksizin işten çıkarılacağına dair maddeyi de koyarak, bu alanda bir farkındalık yaratmayı bilen bir belediyeyiz.
Çünkü biz, aydınlık ve umutlu yarınlarımıza ancak hayatı paylaştığımız, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızla birlikte yürüyeceğimizi çok iyi biliyoruz.
Yaşadıkları şehre değer katan ve bu kentin kıymetini bilen Mersin’in güzel hanımefendileri başta olmak üzere azmiyle ilham veren, geleceğe bilgiyle, birikimle yürüyen tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, toplumsal eşitliğin tam anlamıyla hayata geçtiği, hepimiz için huzurlu ve mutlu bir dünya diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti