Selçuklu Mimarisi Özelliğini Taşıyan Kemalpaşa Cami ve Medeni Ayhan Taziye Evi Törenle Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan ve Selçuklu Mimarisi özelliğine sahip olan ilk caminin açılışı törenle gerçekleştirildi.

13 Ekim 2017 Cuma, 19:18
Selçuklu Mimarisi Özelliğini Taşıyan Kemalpaşa Cami ve Medeni Ayhan Taziye Evi Törenle Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kemalpaşa Mahallesinde yaptırılan Kemalpaşa Cami açılış töreni ile ilk Cuma namazı da eda edildi.
Açılış konuşması yapan Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Ertan Ayhan, yapılan hizmetler için teşekkür etti.
Ayhan, “Şevket Başkanımıza mahallemize yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel eseri mahallemize kazandırırken, eski muhtar olan babamın adını taziye evine verdiği için şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Bugüne kadar 23 hizmetin açılışın gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, şimdi de Kemalpaşa Camisi ve taziye evi ile 24. açılışa imza attıklarını söyledi.
Tarsus’ta sağlanan huzur ve kardeşliğin devamı için herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu altını çizen Başkan Can, “Bu mahallemizin eski muhtarının adı Medeni Ayhan’dı, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seçimden sonra bu mahalleyi ziyaretimde eski muhtarımız Medeni Ayhan abimiz mahallemizin bir cami isteğinin olduğunu belirtmişti. Kemalpaşa mahallemizde biz de inceleme yaptık, mevcut 3 parçadan oluşuyor, en büyük parçası burası. Gerçekten muhtarımızın ve vatandaşlarımızın isteğiyle bu yeri bulduk. Geldik arsa sahibiyle görüştük, camii yapmayı düşündüğümüzü belirttik. Hepinizin huzurunda arsa sahiplerine şükranlarımı sunuyorum, bizleri kırmadılar takas ve biraz da nakit vererek camimizin arsasını satın aldık. Ankaralı mimarımız Necdet Civan Bey, Selçuklu mimarı tarzında bir çalışma yaptı.
Cami altı taziye evi, giriş, zemin ve teras katı şeklinde 3 katlı olarak planlanmıştır. Mevcut namaz kılabilecek vatandaş sayısı yaklaşık 1000 kişidir. Bu projede ihaleyi yapan yüklenici firma Ermiş İnşaat’tır. Gerçekten güzel bir şekilde zamanından önce camimizin inşaatını bitirdi. Siz değerli hemşerilerimizle birlikte açıyoruz. Bu vesileyle hem mimar Necdet Beye hem yüklenici firma Ermiş İnşaata şükranlarımı sunuyorum. Camimizin içi cemaat dolsun, şimdiden de hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.
Ayrım gayrım yapmadan eşit hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Can, “Bizlerin çalışmakla ilgili bir sıkıntımız yoktur. Cenab-ı Allah güç kuvvet versin, 45 mahallemizde dini, dili, mezhebi fark etmeksizin ayrım gayrım yapmadan hizmetlerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tek gayemiz şehrimizde kardeşliğimizin ve huzurumuzun devam etmesidir. Huzur ve kardeşliğimizin devam etmesi için hepimizin birbirimize ihtiyacı vardır. Duyarlı olarak şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.
 
Belediyelerin durmadan hizmet ürettiğini ve çalıştığını belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Bu topraklarda yine bir Cuma günü böyle hayırlı güzel bir hizmet Tarsusluların ve Kemalpaşa mahallelilerin hizmetine sunuluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Milletvekili Şimşek, “Ben Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Tarsus’un her bir mahallesine ayrım yapmadan camisi ile taziye evi ile yürüyüş yolları ile yeşil alanlar ile çok büyük hizmetleri oluyor ama özellikle Berdan ırmağına yapılan yatırım gerçekten çok büyük bir yatırım, bu hizmetler sonunda burada oluşacak güzellikler ve kurulacak iş alanlarında Tarsus’un insanları çalışacak Tarsus’un çocuklarına ekmek kapısı aş kapısı iş kapısı olacak. Bu hizmetin mahallemize ve Tarsusumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Camilerin ortak bir gaye olduğunu belirten Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal ise, “Cami, kilise, cem evi demek toplanmak demektir. Şehir merkezlerinde hep cami merkezli olarak görürsünüz. Cami yakınındaki evler her zaman daha kıymetlidir. Bu güzel hizmete vesile olan ve sizlerin değerli katkılarıyla gelmiş ve tüm teveccühlerinize layık olmuş bir belediye meclisi ve belediye başkanına şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanlarla Kemalpaşa Cami ve Medeni Ayhan Taziye evinin açılış kurdelesi kesildi.
 








Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti