Sevinci De Kederi De Bir Erdemli

Akdeniz Bölgesinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan yağış ve beraberinde meydana gelen hortum, Mersin’in birçok ilçesinde mal kaybına sebep olmuştu.

10 Mart 2019 Pazar, 10:59
Sevinci De Kederi De Bir Erdemli
-

Afette, Sarıyer Mahallesinde oluşan heyelana anında müdahale edilmesi, can kaybını engellemiş ancak ciddi bir maddi hasar yaşanmıştı. Olayın yaralarını sarmaya çalışan Sarıyer Mahalle sakinleri, can kaybının yaşanmamasından dolayı düzenlediği şükür yemeğinde; Cumhur İttifakı MHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Topçu, BBP Erdemli İlçe Başkanı Murat Turmuş ve siyasi parti yöneticileri ile bir araya geldi. Yapılan açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, ülkenin ve Erdemli’nin birliği için İlçe Müftü Vekili Şeref Dindoruk tarafından dua edildi.
Doğa felaketinin yaralarını sarmaya çalışan mahalle sakinlerini süreç içerisinde yalnız bırakmayan ve afetin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren bölgeyi ekipleri ile ziyaret eden Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu, yaşanan maddi zararın hasar raporunun tutulmasının ardından, vatandaşın zararının karşılanması için yapılan çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Toplantı esnasında açıklamada bulunan Aday Tollu, Devlet tarafından hasar bedellerinin yarından itibaren ödeneceğinin müjdesini verdi.
Felaket sonrasında yol genişletme çalışmaları ile güzergâha alternatif çözümler üreten Tollu açıklamasını şu ifadelerle noktaladı,“Tasası bir, sevinci bir, kederi bir olan gönüldaşlarımızın birlik içerisinde olduğunun en önemli örneklerinden birini yaşıyoruz. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Bizlere sağlıklı, mutlu, huzurlu, afet ve kazalardan uzak bir ülke nasip etsin. Yaşanan felaketin yaralarını hep birlikte sarmaya çalışarak birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Bu kentte yaşayan bir tane vatandaşımızı ötekileştirmeden, Cenab-ı Hakkın yarattığı en değerli varlığa hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Sizlere geçmiş olsun dileklerimizi sunarak, zararlarınızın Devletimiz tarafından yarından itibaren karşılanmaya başlanacağının müjdesini vermek isterim.”
Sarıkaya cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin tertip ettiği yemekte söz alan Muhtar Bekir Demirarslan, yaşanan afette kendilerini yalnız bırakmayan Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu’ya teşekkür dileklerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti