Seydişehir'de Mavi Marmara Tiyatro Oyunu, 5. Yıldönümünde İzleyiciyle Buluştu

Seydişehir'de düzenlenen Mavi Marmara tiyatro oyunu, Gazze halkına yardım götüren gemiye yapılan saldırının 5. yıldönümünde sahnelendi.

Seydişehir'de Mavi Marmara Tiyatro Oyunu, 5. Yıldönümünde İzleyiciyle Buluştu
Seydişehir'de düzenlenen Mavi Marmara tiyatro oyunu, Gazze halkına yardım götüren gemiye yapılan saldırının 5. yıldönümünde sahnelendi.
Google News'te Abone Ol

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Gazze halkı için yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği saldırının 5. yıldönümünde, "Mavi Marmara 3. Fotoğraf" isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Seydişehir Belediyesi tarafından Şaban Cengiz Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinlikte, Mavi Marmara'nın Türkiye'den çıkışı ve saldırıya uğradığı anlar çeşitli oyunlarla canlandırıldı. Tiyatroda, birçok milletten aktivistler, gazeteciler ve sanatçıların yer aldığı Mavi Marmara gemisinin, İsrail askerleri tarafından gemi ve helikopterle düzenlenen operasyon sonucunda 9 Türk vatandaşının şehit olduğu ve 50'den fazla yolcunun yaralandığı olaylar sahneye taşındı. Duygu dolu anların yaşandığı oyunun ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "İnsan beyninde unutma vardır. Siyonist İsrail'in tarih boyunca katliam yaptığını ve 31 Mayıs 2010'da yardım gemisine saldırarak 9 Türk'ü şehit ettiğini yeniden hatırlamış olduk." şeklinde konuştu. Etkinliğe, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve AK Parti Milletvekili Adayı Ömer Faruk Kanık ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin