Siirt Cumhuriyet Caddesi İnönü Mahallesi’nde yaşayan altı kardeş, uzun süre önce babalarını kaybetmelerinin ardından anneleri Gülşah Zing'in üç gün önce evi terk etmesiyle yalnız kaldı. Kardeşlerin durumu, komşuları ve akrabaları tarafından kaygıyla karşılanıyor. Ümit Özalp, Zing ailesinin 2009 yılında Eruh ilçesinden Siirt’e göç ettiğini belirtti ve aileye yardım etmek için kendi aralarında para biriktirerek baraka tipi bir konut aldıklarını ifade etti.
Aileye Yardım Çağrısı
Özalp, "Yetim olan çocukların annesi evi terk edince çocuklar bir başına kaldı. Komşular imkanları ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyor, ancak bu yeterli olmuyor. Ailenin iki çocuğu okula gidemiyor. Yetkililere sesleniyorum; bu aileye sahip çıkılsın," dedi.
Annelerini Bulmak İçin Karakola Gittiler
Zeynep Zing (21), annelerinin bulunması için karakola başvurduklarını söyledi. 2009 yılından beri zorlu bir yaşam sürdüklerini belirten Zeynep, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Annemizin bulunması için karakola gittik ama hala kendisinden haber alamadık," dedi. Zeynep, kardeşlerine annelik yapmaya çalıştığını, bazı kardeşlerinin ise maddi zorluklar nedeniyle okulu bıraktığını aktardı.
Akrabaların Desteği
Zeynep'in amcasının eşi Ayşete Zing, aileye bakmaya çalıştığını ancak maddi zorluklar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. 12 yıl önce eşini kaybettiğini ve Gülşah'ın da benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu ifade eden Ayşete, "Eltim kayboldu, hayatından endişe duyuyoruz. Hem eltimi bulsunlar hem de bu yetimlere yardımcı olsunlar," dedi.
Çocuklar Eğitim Hakkı İstiyor
Abdurrahman (17), iş bulmak için okulu bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Babasının ölümünden sonra kardeşlerine bakmak için çalışmaya mecbur kaldığını söyleyen Abdurrahman, eğitimine devam etmek istediğini ifade etti. Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan edinilen bilgilere göre, aileye daha önce çeşitli yardımlar yapılmış durumda.
Kaynak: Mersin Haber + IHA