Silifke İlçe Halk Kütüphanesi Saat 23:00’a Kadar Açık

Kütüphane Haftası vesilesiyle, İlçe Halk Kütüphanesi’nde kutlama yapıldı

01 Nisan 2018 Pazar, 19:12
Silifke İlçe Halk Kütüphanesi Saat 23:00’a Kadar Açık
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Silifke Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde hazırlanan 54. Kütüphane Haftası kutlama töreni, Silifke İlçe Halk Kütüphanesi’nde yapıldı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçe protokolü ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Bu haftanın, kitap okuma konusunda bir bilinçlenme ve farkındalık yaratmasını dileyen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Kütüphaneler kültürün merkezidir. Ancak kitaplara dost olan, okumayı sevenler dünyayı tanır, insanlık değerlerini kavrar ve çevresine karşı daha duyarlı olur, daha güçlü iletişim kurar. Kitap okuyan gönülden ve beyinden konuşur. Kütüphane, bir kentin en önemli göstergelerinden biridir, O yüzden halk kütüphaneleri kentin en seçkin yerinde olmalı. Silifke’de de bu açıdan yakışır bir kütüphanemiz oldu. Adliye Sarayı yanındaki Kültür Merkezi inşaatı, inşallah 2018 sonunda bitecek ve bu kütüphaneyi oraya taşıyacağız. Bu sadece geçici bir süreçtir. Çünkü 1 sene diyip geçiştiremezdik, 1 sene çocuklarımızın hayatında çok önemli bir süreçtir. Bu kütüphane saat 23:00 a kadar açık. Ve bu ilçeleri geçin, il bazında bile bir başarıdır. Gençler artık kütüphanede buluşup, geç saatlere kadar ders çalışıyorlar. Bu bizim Silifke için bir gurur kaynağıdır. Ve bize düşeni yapıp, buraya gelen gençlerimizin hiç birinin burnu kanamaması için gereken emniyet tedbirlerini aldık.” dedi.
Çok az okuyan bir toplum olduğumuzu vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “ Resmi rakamlara baktığımız zaman, ortalama her vatandaşımız günün 3 saatini internette, 6 saatini televizyonun karşısında, ama sadece 1 dakikasını kitap okuyarak geçiriyor. Kitap okumaya alışmamız ve insanları teşvik etmemiz gerekiyor. Mekânın güzel ve huzurlu olması bu konuda önemlidir. Silifke’miz sonunda kendine yakışır bir kütüphaneye sahip oldu. Halkımızı buraya çağırıyor, daha çok kitap okumaya davet ediyoruz” dedi.
Silifke tarihinde var olan eski kütüphaneler ve 2 Ocak’tan beri hizmet veren yeni kütüphane hakkında bilgi veren Kütüphane Müdürü İbrahim Kaçıra, yaptığı konuşmada, “ Sayın Kaymakamımızın katkı ve destekleriyle bugün bu kutlamayı yapıyoruz. Bu seneki Kütüphane Haftası ana teması, “Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler” olarak belirlendi. Bunun sebebi, yeni neslin internet ve mobil teknolojileri yaygın kullanması. Bunun bir döngüsü olarak da daha çok teknolojik olarak tasarlanmış zengin kütüphaneler yer aldı. Artık Silifke’de hafta içi saat 23:00 a, Cumartesi günleri de 21:00’a kadar açık olan bir kütüphanemiz var. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Doğan ve kütüphane personeline teşekkürlerimi sunarım.”dedi.
Konuşmaların ardından, en çok kitap okuyan okuyuculara belge ve ödülleri takdim edildi. Kutlama kütüphanenin gezilmesi ve ikramla son buldu.
Haber - Kaynak: Silifke Gündem

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”